Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lightyear wil goedkope versie van zonneauto door partners laten produceren
© Lightyear

Lightyear wil goedkope versie van zonneauto door partners laten produceren

Lightyear gaat een goedkoper model van zijn zonneauto maken. Het bedrijf gaat zich richten op de ontwikkeling van technologie, terwijl partnerschappen worden opgezet om de productie van auto's op te schalen.

Het bedrijf wil een goedkoper model op de markt brengen door zelf de kerntechnologie te ontwikkelen terwijl de productie wordt uitbesteed via belangrijke partnerschappen. Door de kerntechnologie op te schalen, verwacht Lightyear klaar te zijn om rond 2023 een productie van meer dan 100.000 auto's per jaar te starten. De verwachte verkoopprijs van deze toekomstige modellen zullen rond de 50.000 euro liggen.

946 voertuigen
‘We zijn ervan overtuigd dat dit de weg is om onze schaal te versnellen, onze volledige impact waar te maken en onze verantwoordelijkheid te nemen: schone mobiliteit voor iedereen, overal’, stelt Lex Hoefsloot, chief executive officer van Lightyear.

Lightyear zal zijn kerntechnologieën integreren in Lightyear One waarvan de productie gepland is in 2021 met een exclusieve serie van 946 voertuigen. De auto zal dienen als een platform om de volwassenheid van de technologie van Lightyear op commerciële schaal te demonstreren.

Opschaling in 2023
In 2020 zal de focus van Lightyear gericht zijn op de ontwikkeling van zijn kerntechnologieën die van Lightyear One een ultra-efficiënte zonneauto maken en ervoor zorgen dat ze de juiste volwassenheid hebben bereikt om het concurrentievoordeel van Lightyear te waarborgen. ‘Zo'n sprong in efficiëntie is alleen mogelijk door terug te gaan naar een blanco vel papier en aan een aantal kerntechnologieën te werken’, stelt Arjo van der Ham, chief technology officer van Lightyear. ‘We creëren een revolutionair product en zullen ons concept in 2020 valideren.’

Lightyear zit momenteel midden in een investeringsronde om zich voor te bereiden op de exclusieve serieproductie. Het Lightyear-platform en de exclusieve serie zullen dan dienen als basis om de investeringen aan te trekken die nodig zijn voor de opschaling in 2023.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zelfstroom Montage zoekt:

Werkvoorbereider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - 3356LD
Boss Energy Consulting zoekt:

Senior O&M Manager - Solar PV

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!