Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netbeheerders enthousiast over voorstel Wiebes voor vrijgeven spitsstrook elektriciteitsnet
© Enexis

Netbeheerders enthousiast over voorstel Wiebes voor vrijgeven spitsstrook elektriciteitsnet

Netbeheer Nederland stelt dat de netbeheerders zich volledig kunnen vinden in het voorstel van minister Wiebes voor het openstellen van de vluchtstrook op het hoogspanningsnet.

De brancheorganisatie stelt in haar reactie op de internetconsultatie die minister Wiebes onlangs startte voor het vrijgeven van de reservestrook van het elektriciteitsnet ‘te hopen op een spoedige vaststelling van het besluit in de voorgestelde vorm’.

N-1
Minister Wiebes publiceerde onlangs het ministeriële besluit waarmee op korte termijn meer capaciteit in het stroomnet beschikbaar moet komen door reservecapaciteit in het hoogspanningsnet in te zetten als spitsstrook. De internetconsultatie van het ministeriële besluit stond voor belangstellenden open tot en met 17 januari 2020. Met de zogenaamde algemene maatregel van bestuur (AMvB) over n-1 zorgt Wiebes voor extra transportcapaciteit op het elektriciteitsnet voor wind- en zonne-energie. Het is een van de 6 kortetermijnoplossingen die de minister afgelopen zomer presenteerde.

Zo spoedig mogelijk
Het ontwerpbesluit van minister Wiebes creëert volgens de netbeheerders ruimte in gebieden waar het elektriciteitsnet te maken heeft met schaarse transportcapaciteit: ‘Met de maatregelen uit dit ontwerpbesluit worden op korte termijn, en binnen het huidige systeem, mogelijkheden gecreëerd om de ontstane schaarste in transportcapaciteit met beperkte investeringen te ondervangen. Dit resulteert in een gunstig effect op de tariefontwikkeling voor verbruikende klanten, en realiseert de mogelijkheid om op maatschappelijk verantwoorde wijze duurzame opwek op lange termijn in te passen.’

Netbeheerder Nederland sluit af met het uitspreken van waardering richting alle stakeholders die het ontwerpbesluit op korte termijn mogelijk hebben gemaakt. Ze benadrukken daarbij het belang van spoedige doorgang ‘om de getroffen congestiegebieden op korte termijn – in elk geval gedeeltelijk – op effectieve wijze te kunnen ontlasten’.

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Anoniem zoekt:

Customer Support Technician – Solar

Een anoniem bedrijf zoekt een Customer Support Technician – Solar
Fulltime • Eindhoven
SMA Benelux zoekt:

Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)

SMA Benelux zoekt een Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)
Fulltime • Mechelen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!