Solar Magazine - Sono Motors presenteert interieur van elektrische zonneauto Sion
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors presenteert interieur van elektrische zonneauto Sion
© Sono Motors

Sono Motors presenteert interieur van elektrische zonneauto Sion

Sono Motors heeft het interieur van zijn elektrische zonneauto Sion gepresenteerd. De serieproductie start volgens planning in de tweede helft van volgend jaar, met een productie van in totaal 260.000 voertuigen.

Sono Motors maakte afgelopen april al bekend zijn elektrische zonneauto Sion te gaan produceren in de oude fabriek van Saab in Trollhättan in Zweden.

Zonnestroom delen
Het concept achter het voertuig, dat zichzelf autonoom kan laden met behulp van zonne-energie en daardoor extra bereik genereert, is ontwikkeld als een manier om snel diensten voor autodelen en elektrische mobiliteit op de markt te creëren. De goSono-app maakt hiertoe het delen van privéauto's, het delen van ritten en het delen van energie mogelijk.

Het Sion-interieurontwerp houdt volgens het bedrijf rekening met de diversiteit van het gebruik van het voertuig met een voldoende robuust en slijtvast interieur. Het zal mogelijk zijn om alle mobiliteitsdiensten rechtstreeks te bedienen via het centrale 10-inch display van het infotainmentsysteem met geïntegreerde connectiviteit en via de goSono-app.

5.800 kilometer
Gegevens over het ‘solar’ bereik van het voertuig worden live beschikbaar gesteld op het 7-inch display achter het stuur. De naadloze integratie van zonnecellen in het voertuigoppervlak, viSono geheten, maakt de auto onafhankelijk van de laadinfrastructuur voor korte afstanden. Met viSono kan per jaar tot 5.800 kilometer bereik worden gegenereerd.

Roberto Diesel, chief technology officer van Sono Motors, over het interieur: ‘Het vermijden van overbodige luxe in de interieuruitrusting en de kostenbesparingen door het autodelen, bevorderen de bereidheid om de Sion te delen. Op die manier dragen de voertuigeigenaren en gebruikers die delen, actief bij aan de verbetering van ons klimaat.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Particulier

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!