logo
wvhj2023
foto: Sono Motors
foto: Sono Motors
24 april 2019

Sono Motors gaat elektrische zonneauto produceren in oude Saab-fabriek

Sono Motors heeft bekendgemaakt zijn elektrische zonneauto Sion te gaan produceren in de oude fabriek van Saab in Trollhättan in Zweden. Het bedrijf heeft inmiddels bijna 10.000 pre-orders ontvangen.

De eerste generatie van de Sion zal geproduceerd worden door National Electric Vehicle Sweden (NEVS). In Trollhättan produceert NEVS al de volledig elektrische uitvoering van de Saab 9-3, te weten de NEVS 9-3. NEVS is overigens de doorstart van het eerder failliet gegane Saab. In de Zweedse fabriek zijn in het verleden al 260.000 Saabs van de band gerold. Vanaf de tweede helft van 2020 moet ook de Sion in Zweden geproduceerd worden. De voorziene jaarlijkse productiecapaciteit is 43.000 exemplaren. Hiervoor wordt in 2 ploegen gewerkt, waarbij men enkel gebruik zal maken van duurzame energie om de elektrische Sions te produceren.

Met de volledig elektrische Sion kunnen automobilisten zonder te laden 34 kilometer per dag op zonne-energie rijden door de zonnepanelen die in de auto geïntegreerd zijn. Bovendien kan het voertuig met behulp van de energie uit zijn batterijpakket al sowieso 255 kilometer afleggen. Doordat het voertuig bidirectioneel kan laden kunnen gebruikers hun eigen zonnestroom opslaan in het voertuig, mits zij natuurlijk over een geschikte pv-omvormer beschikken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten