Solar Magazine - Sono Motors gaat elektrische zonneauto produceren in oude Saab-fabriek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors gaat elektrische zonneauto produceren in oude Saab-fabriek
foto: Sono Motors

Sono Motors gaat elektrische zonneauto produceren in oude Saab-fabriek

Sono Motors heeft bekendgemaakt zijn elektrische zonneauto Sion te gaan produceren in de oude fabriek van Saab in Trollhättan in Zweden. Het bedrijf heeft inmiddels bijna 10.000 pre-orders ontvangen.

De eerste generatie van de Sion zal geproduceerd worden door National Electric Vehicle Sweden (NEVS). In Trollhättan produceert NEVS al de volledig elektrische uitvoering van de Saab 9-3, te weten de NEVS 9-3. NEVS is overigens de doorstart van het eerder failliet gegane Saab. In de Zweedse fabriek zijn in het verleden al 260.000 Saabs van de band gerold. Vanaf de tweede helft van 2020 moet ook de Sion in Zweden geproduceerd worden. De voorziene jaarlijkse productiecapaciteit is 43.000 exemplaren. Hiervoor wordt in 2 ploegen gewerkt, waarbij men enkel gebruik zal maken van duurzame energie om de elektrische Sions te produceren.

Met de volledig elektrische Sion kunnen automobilisten zonder te laden 34 kilometer per dag op zonne-energie rijden door de zonnepanelen die in de auto geïntegreerd zijn. Bovendien kan het voertuig met behulp van de energie uit zijn batterijpakket al sowieso 255 kilometer afleggen. Doordat het voertuig bidirectioneel kan laden kunnen gebruikers hun eigen zonnestroom opslaan in het voertuig, mits zij natuurlijk over een geschikte pv-omvormer beschikken.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!