Solar Magazine - 73 procent Nederlandse huishoudens heeft een slimme meter
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
73 procent Nederlandse huishoudens heeft een slimme meter
© Enexis

73 procent Nederlandse huishoudens heeft een slimme meter

Bij 6,3 miljoen huishoudens in Nederland hangt een slimme meter. Dat meldt Netbeheer Nederland. Uiterlijk eind 2020 is de digitale meter bij alle Nederlandse huishoudens in Nederland gratis aangeboden.

Begin december werd al bekend dat Liander bij 86 procent van zijn klanten al een slimme meter heeft aangeboden.

99 procent
Op dit moment hangen er in Nederlandse huishoudens ruim 11 miljoen slimme gas- en elektriciteitsmeters, die op afstand kunnen worden uitgelezen. Helaas kan het uitlezen van een meter volgens Netbeheer Nederland soms ook misgaan, bijvoorbeeld door storingen in het gprs-signaal of problemen met de ontvangst in de woning. In november van dit jaar communiceerde 98,7 procent van de meters storingsvrij. Het streven is dit succespercentage op 99 procent te krijgen.

De slimme meter is niet verplicht; consumenten kunnen ervoor kiezen de slimme meter te weigeren of het op afstand uitlezen van de meter te laten blokkeren.

Voor de afbouw van de salderingsregeling voor kleinverbruikers met zonnepanelen is het nodig dat alle kleinverbruikers een meetinrichting hebben die de afname en invoeding van elektriciteit op het net apart kan meten. Minister meldde eind oktober dat het daarom vanaf 1 januari 2023 voor zonnepaneeleigenaren verplicht is een meter te hebben die aan de verplichting voldoet dat afname en invoeding apart kan worden gemeten.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solvari B.V. zoekt:

Key Account Manager

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!