Solar Magazine - Liander heeft 86 procent van klanten slimme meter aangeboden
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander heeft 86 procent van klanten slimme meter aangeboden
© Alliander

Liander heeft 86 procent van klanten slimme meter aangeboden

Liander heeft 86 procent van zijn klanten al een slimme meter aangeboden. Dit gebeurde in het afgelopen jaar bij 585.000 huishoudens en kleine bedrijven.

Daarmee heeft de netbeheerder de aanbiedplanning voor 2019 behaald. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en alle netbeheerders hebben deze planning bij de start van de grootschalige aanbieding van de slimme meter met elkaar opgesteld.

3,1 miljoen adressen
Alle netbeheerders bieden van 2015 tot en met 2020 bij alle huishoudens en kleine bedrijven de slimme meter aan. Deze periode wordt de grootschalige aanbieding van de slimme meter genoemd. Klanten kunnen ervoor kiezen om hun traditionele elektriciteits- en gasmeter te laten vervangen door een slimme meter; een nieuwe, digitale meter die meer inzicht geeft in het energieverbruik.

Met het laatste jaar van de grootschalige aanbieding voor de boeg heeft Liander al op ruim 2,7 miljoen van de ruim 3,1 miljoen adressen – oftewel 86 procent – de slimme meter aangeboden. Het doel van Liander is om eind 2020 bij alle huishoudens en kleine bedrijven in zijn voorzieningsgebied de slimme meter aan te hebben geboden. In het laatste jaar heeft de netbeheerder nog zo’n 420.000 adressen te gaan. Een deel hiervan bestaat uit onbemande adressen, zoals garageboxen of gemalen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!