Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bloomberg: afzet China daalt fors, dit jaar wereldwijd 121 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd

Bloomberg: afzet China daalt fors, dit jaar wereldwijd 121 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd

Bloomberg stelt dat de verkopen van zonnepanelen dit jaar in China met 37 procent dalen, van 44 naar 28 gigawattpiek. De wereldwijde verkoop stijgt wel, te weten naar 121 gigawattpiek.

‘China, de grote gorilla, vertraagt’, stelt Jenny Chase, analist bij Bloomberg New Energy Finance. ‘Het is nooit gezond geweest voor de zonne-energiemarkt om op 1 of 2 landen te vertrouwen.’

Geen subsidie meer
China geeft per 1 januari 2020 geen subsidie meer aan grootschalige projecten met zonnepanelen. Vanaf dat moment moeten zonneparken op eigen benen kunnen staan. Wel is er nog subsidie voor decentrale pv-systemen.

Volgens de Chinese National Energy Administration (NEA) is er in de eerste 3 kwartalen van 2019 in China ‘slechts’ 16 gigawattpiek aan zonnepanelen geplaatst.

Brazilië, Vietnam en Europa lichtpunt
De zwakke vraag zorgt dit kwartaal volgens Bloomberg voor een neerwaartse prijsdruk op zonnepanelen. Bijna alle componenten, met name zonnecellen en zonnepanelen, worden volgens het Bloomberg-rapport ‘A Market Wobble’ dit en volgend jaar geconfronteerd met een overvloed aan aanbod.

Toch ziet Bloomberg een positieve trend: Brazilië, Vietnam en sommige Europese landen, waaronder Nederland, behoren tot lichtpunten. De export van zonne-energieproducten door Chinese bedrijven bedroeg hierdoor van januari tot augustus 13,2 miljard dollar vergeleken met 13,6 miljard dollar in heel 2018.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Boss Energy Consulting zoekt:

Site Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!