Solar Magazine - Analyse voorjaarsronde SDE+ 2019: overheden, supermarkten en vastgoedbedrijven weten massaal subsidiepot te vinden
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Analyse voorjaarsronde SDE+ 2019: overheden, supermarkten en vastgoedbedrijven weten massaal subsidiepot te vinden
© Sligro

Analyse voorjaarsronde SDE+ 2019: overheden, supermarkten en vastgoedbedrijven weten massaal subsidiepot te vinden

Waterschappen, gemeenten, supermarkten, vastgoedbedrijven en logistiek dienstverleners hebben massaal de subsidiepot weten te vinden in de voorjaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+).

Waterschappen, gemeenten, supermarkten, vastgoedbedrijven en logistiek dienstverleners hebben massaal de subsidiepot weten te vinden in de voorjaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+).

Dat blijkt uit een analyse van de redactie van Solar Magazine.

Overheden
De waterschappen hebben in totaal 15 beschikkingen voor een vermogen van 18,8 megawattpiek weten te verkrijgen. Waterschap Aa en Maas en Waterschap Vechtstromen zijn de sterkhouders met respectievelijk 11 en 4,6 megawattpiek aan zonnepanelen.

De Nederlandse gemeenten hebben voor 89 projecten op hun eigen naam subsidie aangevraagd en deze zijn gezamenlijk goed voor 18,2 megawattpiek aan zonnepanelen. De gemeente Apeldoorn spant de kroon met een project van 2,7 megawattpiek. De gemeente Lelystad levert daarna de grootste bijdrage met 4 beschikkingen met een totaalvermogen van 2,1 megawattpiek.

Nazorg Limburg gaat 2 stortplaatsen in Limburg voorzien van zonneparken; een van 12,4 megawattpiek in Landgraaf en een van 1,8 megawattpiek in Simpelveld.

Foodsector pakt door
De Duitse supermarktketen Aldi gaat 19 supermarkten uitrusten met zonnepanelen; goed voor een vermogen van 2,1 megawattpiek. Ook het Duitse Lidl doet een duit in het zakje met 5 beschikkingen voor een totaalvermogen van 1,1 megawattpiek.

Vanuit de foodsector gooit ook de Brabantse horecagroothandel Sligro hoge ogen. De vestigingen in Breda, Deventer en Maastricht worden van in totaal 11,1 megawattpiek aan zonnepanelen voorzien. 2 andere foodbedrijven, Udea Vastgoed en snackfabrikant Mora, gaan hun locaties in Veghel en Maastricht van respectievelijk 2 en 2,5 megawattpiek aan zonnepanelen voorzien.

Bedrijventerreinen verduurzamen
Ook diverse verenigingen van bedrijventerreinen hebben de SDE+-regeling weten te vinden. Zo heeft stichting Bedrijventerreinen Helmond 9 een beschikking weten te verkrijgen met een totaalvermogen van 2 megawattpiek. Zonnig Hurk van het gelijknamige bedrijventerrein in Eindhoven is goed voor 9 beschikkingen en 1,4 megawattpiek aan zonnepanelen. De oogst van Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel is 3,5 megawattpiek; verdeeld over 13 beschikkingen. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft op zijn beurt 19 beschikkingen met een totaalvermogen van 3,6 megawattpiek weten te bemachtigen.

Bussenbouwer, bouwmarkten en meubelgiganten
Rotterdamse Electrische Tram (RET) gaat op 20 stations 1,4 megawattpiek aan zonnepanelen plaatsen. Bussenbouwer VDL heeft 7 beschikkingen in de wacht gesleept en gaat 2,9 megawattpiek aan zonnepanelen plaatsen. Een ander bedrijf uit de hightechindustrie, Philips Medical Systems, gaat zijn vestiging in Best van 2,7 megawattpiek aan zonnepanelen voorzien.

Meubelketen Goossens gaat op 3 locaties in totaal 2,1 megawattpiek aan zonnepanelen plaatsen. Een andere meubelketen, vidaXL, gaat op het distributiecentrum in Venlo 9,3 megawattpiek aan zonnepanelen plaatsen.

5 bouwmarkten van Hornbach worden voorzien van 10,4 megawattpiek aan zonnepanelen.

Vastgoedsector
De Nederlandse vastgoedsector lijkt verreweg de meeste investeringen in zonnepanelen te doen. Onder meer de volgende vastgoedbedrijven hebben SDE+-subsidie weten te verkijgen:

 • Habufa Onroerend Goed: 2 beschikkingen voor 10,3 megawattpiek
 • Sagax Industrial: 34 projecten voor 9,7 megawattpiek
 • Dili Vastgoed: 1 beschikking voor 9,6 megawattpiek
 • Jongerius Onroerend Goed: 3 beschikkingen voor 8,2 megawattpiek
 • Patrizia Immobilien Kapitalverwaltungsgesellschaft: 7 beschikkingen voor 7,2 megawattpiek
 • Bronhuis Vastgoed: 2 beschikkingen voor 4,3 megawattpiek
 • Stenenhoek: 4 beschikkingen voor 3,6 megawattpiek
 • Marin Management: 3 beschikkingen voor 3,1 megawattpiek
 • Ovvia Brabant Solar: 8 beschikkingen voor 2,4 megawattpiek
 • Warehouses De Pauw Nederland (WDP): 3 beschikkingen voor 2,2 megawattpiek
 • Rodepa Vastgoed: 2 beschikkingen voor 2 megawattpiek
 • Altera Vastgoed: 15 beschikkingen voor 1,3 megawattpiek

Lees ook:

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Full-stack developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6B
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!