Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
C.A. De Groot gestart met sloop van dak stadion AZ
© C.A. De Groot

C.A. De Groot gestart met sloop van dak stadion AZ

Voetbalclub AZ meldt dat sloopbedrijf C.A. De Groot is gestart met het verwijderen van de ingestorte delen van het dak van het AFAS Stadion. Ondertussen loopt AZ’s onderzoek en dat van de Onderzoeksraad door.

AZ zal eind augustus, wanneer de tussenrapportage van het door de voetbalclub ingeschakelde Royal HaskoningDHV klaar is, met de bevindingen naar buiten komen. Ondanks dat het onderzoek van Royal HaskoningDHV en ook dat van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid nog bezig is, kan het sloopbedrijf starten met zijn werkzaamheden. Deze zijn zelfs essentieel voor de 2 onderzoeken.

Veiligstellen
‘Wij zijn begonnen met de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van het opruimen en veiligstellen van het ingestorte dakdeel van het AFAS Stadion’, aldus C.A. De Groot. ‘De komende weken gaan wij volgens een vastgesteld sloopplan op een veilige en vakkundige wijze deze constructiedelen verwijderen en veiligstellen voor nader onderzoek.’

Met behulp van een grote hijskraan die buiten het stadion komt te staan, worden de ingestorte delen uit het stadion gehaald en op het parkeerterrein gelegd. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting binnen maximaal 2 weken afgerond, waarbij er gewerkt wordt volgens een in detail vastgesteld sloopplan. AZ heeft dit plan eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de Onderzoeksraad.

Lasverbindingen
Het dak van het stadion van AZ stortte op 10 augustus deels in. Bij de NOS wees ingenieur Andries Broersma al snel op een combinatie van oorzaken: slecht bevestigde stalen buizen, een harde windvlaag en extra gewicht van zonnepanelen. Broersma was bij de bouw van het stadion de hoofdconstructeur en verantwoordelijk voor de constructieve berekeningen van het gebouw. De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte vorige week bekend een definitief onderzoek te starten naar de daadwerkelijke oorzaak. Vaststaat in ieder geval dat de lasverbindingen in de spanten het begeven hebben waardoor het dak kon instorten. Naar aanleiding van de uitkomsten van het voorlopige onderzoek besloot de gemeente Alkmaar het stadion al per direct te sluiten.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
VAMAT zoekt:

Medewerker Technical Support

VAMAT zoekt een Medewerker Technical Support
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!