Solar Magazine - Zonnepanelen Tesla vliegen in brand, Walmart klaagt Tesla aan voor nalatigheid
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelen Tesla vliegen in brand, Walmart klaagt Tesla aan voor nalatigheid
© Walmart

Zonnepanelen Tesla vliegen in brand, Walmart klaagt Tesla aan voor nalatigheid

Walmart heeft een rechtszaak aangespannen tegen Tesla. De Amerikaanse supermarktketen beschuldigt het bedrijf van ‘wijdverbreide nalatigheid’ die heeft geleid tot herhaaldelijke branden met Tesla’s zonnepanelen.

SolarCity (red. vandaag de dag onderdeel van Tesla) sleept eind 2014 een contract in de wacht om in 36 Amerikaanse staten de Walmart-winkels van zonnepanelen te voorzien. Met 8.500 winkels in 15 landen onder 55 verschillende merknamen is Walmart ’s werelds grootste detailhandelsconcern.

Zonnepanelen verwijderen
Walmart heeft de rechtbank nu gevraagd om Tesla te dwingen zonnepanelen te verwijderen van meer dan 240 van zijn Amerikaanse winkels. De supermarktketen meldt dat er op 7 locaties door de zonnepanelen branden zijn ontstaan. Bij deze incidenten zijn gevaarlijke problemen aan het licht gekomen, zoals losse bedrading, slecht verbonden connectoren en ‘hotspots’ op de zonnepanelen. Dit alles blijkt volgens persbureau Reuters uit de gerechtelijke stukken die zijn ingediend bij het Hooggerechtshof van de staat New York. Tesla heeft niet gereageerd op een verzoek van Reuters om commentaar.

Walmart beschuldigt Tesla van het in dienst hebben van ongetrainde werknemers die slechte installaties opleveren. Die nalatigheid heeft geleid tot miljoenen dollars schade voor Walmart. Niet alleen raakten gebouwen beschadigd, maar liepen ook producten die in de supermarkten verkocht worden schade op.

Vergoeding
Walmart heeft Tesla afgelopen juli gesommeerd om analyses te maken van de onderliggende oorzaken van de branden en de schade aan de winkels te vergoeden. Tot op de dag van het indienen van de gerechtelijke stukken (red. 15 augustus) heeft Tesla volgens de supermarktketen nog geen redelijke stappen ondernomen om de problemen op te lossen.

Saillant detail: enkele dagen geleden kondigt Tesla-topman Elon Musk de ‘relaunch’ van Tesla Solar aan. Daarbij heeft het bedrijf een leasemodel geïntroduceerd waarbij het bedrijf volgend jaar ook in Nederland zonnepanelen wil gaan verhuren.

Lees ook:

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE 25
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!