Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gezamenlijke verklaring Tesla en Walmart: ‘We gaan problemen met zonnepanelen samen oplossen’
© Tesla

Gezamenlijke verklaring Tesla en Walmart: ‘We gaan problemen met zonnepanelen samen oplossen’

Tesla en Walmart gaan samen de problemen oplossen die zijn ontstaan na diverse branden met zonnepanelen van Tesla op de daken van Walmart-supermarkten.

Walmart spande eerder deze week een rechtszaak aan tegen Tesla. De Amerikaanse supermarktketen beschuldigt het bedrijf van ‘wijdverbreide nalatigheid’ die heeft geleid tot herhaaldelijke branden met Tesla’s zonnepanelen. De supermarktketen meldt dat er op 7 locaties door de zonnepanelen branden zijn ontstaan.

Efficiënt en veilig
De 2 bedrijven hebben nu de volgende gezamenlijke verklaring uitgestuurd: ‘Walmart en Tesla kijken ernaar uit om alle problemen aan te pakken en Tesla-pv-installaties in Walmart-winkels opnieuw zonne-energie te laten produceren, zodra alle partijen zeker weten dat alle problemen zijn opgelost. Samen kijken we ernaar uit om ons wederzijdse doel van een duurzame-energietoekomst na te streven. Bovenal willen beide bedrijven dat elk systeem betrouwbaar, efficiënt en veilig werkt.’

Terwijl de bedrijven in gesprek zijn, blijft de klacht van Walmart bij de rechtbank in behandeling zolang er actief aan een oplossing gewerkt wordt. 

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
kWh People zoekt:

Planoloog

kWh People zoekt voor een opdrachtgever een planoloog.
Fulltime • Randstad
SolarEdge zoekt:

Sales Manager C&I

SolarEdge is searching for a Sales Manager C&I
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!