Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amphenol: ‘Connectoren niet oorzaak van branden met zonnepanelen Tesla’
© Amphenol

Amphenol: ‘Connectoren niet oorzaak van branden met zonnepanelen Tesla’

Amphenol ontkent stellig dat de door haar geproduceerde elektrische connectoren de oorzaak zijn van branden met zonnepanelen van Tesla bij Walmart en Amazon.

De connectorfabrikant verwerpt elke suggestie dat zijn producten debet zijn aan de branden. Walmart spande afgelopen week al een rechtszaak aan tegen Tesla. De Amerikaanse supermarktketen beschuldigt het bedrijf van ‘wijdverbreide nalatigheid’ die heeft geleid tot herhaaldelijke branden met Tesla’s zonnepanelen. Inmiddels zijn beide bedrijven wel in gesprek over een oplossing van de problemen.

Cross-match
‘We hebben geen reden om aan te nemen dat de producten van Amphenol de oorzaak zijn van problemen met betrekking tot de claims die Walmart tegen Tesla heeft ingediend’, stelt het bedrijf in een verklaring. ‘We staan ​​achter de kwaliteit van onze producten, inclusief de H4-solarconnector die werd vervaardigd om te voldoen aan de gevestigde industriële specificaties en gecertificeerd is om aan deze specificaties te voldoen van onder meer UL, een onafhankelijke testdienst.’

Hoewel de aanklacht van Walmart Amphenol niet bij naam noemde, stond er in de officiële documenten dat Tesla ‘nalatig geïnstalleerde en onderhouden connectoren’ heeft gebruikt en dat sommige connectoren ‘cross-matched’ waren. Dit betekent dat incompatibele connectoren met elkaar zijn gebruikt. Er ontstaan namelijk problemen wanneer een stekker (connector) van het ene merk verbonden wordt met een contrastekker van het andere merk (cross-mating / cross-match).

Storingen
Nadat Business Insider afgelopen week berichtte over de connectoren van Amphenol in relatie tot de branden met Tesla-zonnepanelen, heeft het bedrijf zich genoodzaakt gezien om opheldering te verschaffen. Tesla sprak tegenover Business Insider namelijk van ‘een klein aantal connectoren’ dat in het verleden door SolarCity (red. vandaag de dag onderdeel van Tesla) is gebruikt, dat vaker storingen en ontkoppelingen heeft veroorzaakt dan de normen van Tesla toestaan.

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Esdec zoekt:

Technical Product Trainer

Esdec zoekt een Technical Product Trainer (fulltime)
Fulltime • Deventer
Zelfstroom zoekt:

Procesmanager Sales

Zelfstroom zoekt een Procesmanager Sales
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!