Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunprojects reageert na ophef over artikel Telegraaf over te zware zonnepanelen op dak stadion AZ
© De Telegraaf

Sunprojects reageert na ophef over artikel Telegraaf over te zware zonnepanelen op dak stadion AZ

Sunprojects heeft gereageerd op een artikel in De Telegraaf waarin gesuggereerd wordt dat het ingestorte dak van het stadion van AZ niet berekend is op zonnepanelen. Volgens de installateur bevat het artikel fouten.

Het dak van het stadion van AZ stortte afgelopen week deels in. Bij de NOS wees ingenieur Andries Broersma al snel op een combinatie van oorzaken: slecht bevestigde stalen buizen, een harde windvlaag en extra gewicht van zonnepanelen. Broersma was bij de bouw van het stadion de hoofdconstructeur en verantwoordelijk voor de constructieve berekeningen van het gebouw.

Onduidelijkheid
De Telegraaf (red. zie foto, © De Telegraaf) kwam gisteren echter net als diverse andere kranten – waaronder het Algemeen Dagblad – op de proppen met een promotievideo van Sunprojects uit 2015. In deze promotievideo wordt door Anna Lambrechts, de commercieel directeur van Sunprojects, opgemerkt dat bij de constructie van het stadiondak in 2006 ‘de constructie uiteraard niet berekend was op zonnepanelen’’ en dat hier een geschikte oplossing voor is gevonden.

Volgens Sunprojects heeft die opmerking echter niets te maken met het stadiondak, maar met het gebruikte montagesysteem. ‘Deze opmerking ziet specifiek toe op de pv-onderconstructie en de wijze waarop de zonnepanelen met het montagesysteem destijds in 2015 op het dak van het AFAS-stadion door Sunprojects zijn bevestigd en daarmee dan ook niet op bouwkundige aspecten van het stadiondak’, aldus het installatiebedrijf in een verklaring. ‘Vanwege de onduidelijkheid van de gebruikte term en verschillende recente vragen over de specifieke uitleg van bovenstaande opmerking uit 2015 is de promotievideo tijdelijk van de website van Sunprojects verwijderd.’

In verband met de lopende onderzoeken en zijn betrokkenheid hierbij verschaft Sunprojects ten behoeve van deze onderzoeken op dit moment geen aanvullende informatie aan derden over het AZ-project.

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Management assistent

Zonnepanelen op het dak zoekt een management assistent
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!