Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook VVD stelt Kamervragen over ingestort dak voetbalstadion AZ
© Rijksoverheid

Ook VVD stelt Kamervragen over ingestort dak voetbalstadion AZ

Na de SP heeft ook de VVD in de Tweede Kamer vragen gesteld over het ingestorte stadiondak van voetbalclub AZ. Ze zijn afkomstig van VVD-Kamerleden Daniel Koerhuis en Rudmer Heerema.

De SP stelde eerder deze weeks een reeks van 20 Kamervragen waarbij er een aantal specifiek ingingen op de in het stadiondak aanwezige zonnepanelen.

Landelijke inventarisatie gevraagd
De vragen van de VVD’ers zijn gericht op minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en luiden als volgt:

  • Welke stappen gaat u nemen om dit in de toekomst te voorkomen?
  • Wat is het tijdpad van het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid? Bent u bereid om de uitkomsten mee te nemen in de bovenstaande stappen?
  • Bent u bereid om per direct een landelijke inventarisatie te starten naar mogelijk gevaarlijke dakconstructies op alle stadions, deze bij te houden, en naar de Kamer te sturen? Bent u bereid om in deze inventarisatie ook alle soortgelijke gevaarlijke dakconstructies op andere gebouwen mee te nemen? En bent u bereid om in deze inventarisatie alle gebouwen die gebouwd zijn door hoofdaannemer Midreth mee te nemen?
  • Deelt u de mening dat er passende maatregelen getroffen moeten worden bij dakconstructies waar twijfel is over de dakconstructie en daarmee de veiligheid in stadions en/of andere gebouwen?
  • Hoe vaak moeten dakconstructies op gebouwen zoals stadions nu gecontroleerd worden en wie is daarvoor verantwoordelijk? Bent u bereid om naar aanleiding van het bericht dit weekend dat toezicht te verscherpen? Zo ja, hoe gaat u dat verscherpte toezicht vormgeven?
  • Bent u bereid om gemeenten die daaraan behoefte hebben te ondersteunen met expertise vanuit het ministerie bij het borgen van de veiligheid van hun stadions?
  • Bent u bereid om naar aanleiding van het bericht dit weekend en de eerdere instorting van de parkeergarage in Eindhoven te overwegen om bij invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, de wet éérst te laten gelden voor de grotere en complexere bouwwerken in de gevolgklassen 2 en 3 zoals bijvoorbeeld stadions, en daarna pas voor bouwwerken in gevolgklasse 1 zoals bijvoorbeeld woningen, in plaats van in omgekeerde volgorde zoals nu is voorgenomen?​

Lees ook: 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Klantenservice Medewerk(st)er

Wocozon zoekt een Klantenservice Medewerk(st)er
32-40 uur • Utrecht - De Meern
ECONNETIC zoekt:

Junior Consultant Financiering

ECONNETIC zoekt een Junior Consultant Financiering
32-40 uur • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!