Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall investeert definitief in zonnepark Haringvliet (38 megawattpiek)

Vattenfall investeert definitief in zonnepark Haringvliet (38 megawattpiek)

Energiebedrijf Vattenfall heeft een definitief investeringsbesluit genomen over zonnepark Haringvliet. Er wordt 35 miljoen euro geïnvesteerd in onder meer 124.000 zonnepanelen.

Het zonnepark is onderdeel van wat volgens Vattenfall het eerste hybride energiepark van Europa wordt. De zonnepanelen worden namelijk gecombineerd met 6 windmolens – waarvan de aanleg al gestart is – en een energieopslagsysteem op Goeree Overflakkee in Zuid-Holland.

September 2020
Het project behoorde tot de 10 grootste zonnestroomprojecten die in 2017 tijdens de najaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) subsidie toegezegd kregen. Het investeringsbesluit zou aanvankelijk vorig jaar al genomen worden.

De 38 megawattpiek aan zonnepanelen gaan genoeg groene stroom leveren voor zo’n 12.000 huishoudens. Voordat het zonnepark gebouwd kan worden, moeten eerst de windmolens staan. De verwachting is dat in september 2020 alles operationeel zal zijn. Dan zullen ook de batterijen met een opslagcapaciteit van 12 megawattuur – geleverd door BMW – operationeel zijn.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt een elektricien omgeving Friesland.
Fulltime • Omgeving Utrecht
Solarcentury zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een Junior Planoloog Zonneprojecten.
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!