Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De 10 meest gelezen berichten van Solar Magazine in de eerste helft van 2019
foto: Rijksoverheid

De 10 meest gelezen berichten van Solar Magazine in de eerste helft van 2019

Met 1.678.878 pageviews (+129 procent) en 393.278 unieke bezoekers (+185 procent) heeft de nieuwsblog van Solar Magazine in de eerste helft van 2019 een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.

De volgende 10 berichten werden het meest gelezen in de eerste helft van het kalenderjaar:

 1. Salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd tot 2023, daarna stapsgewijze afbouw tot 2031
  Minister Wiebes meldt dat de salderingsregeling voor zonnepanelen in haar huidige vorm verlengd wordt tot 2023. Vanaf dat jaar wordt het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd.
 2. Coolblue gaat zonnepanelen verkopen en zoekt 1.000 installateurs
  Coolblue gaat zonnepanelen verkopen en zoekt hiervoor 1.000 installateurs. Binnenkort start de verkoop en installatie van zonnepanelen in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg.
 3. Definitief Klimaatakkoord | Kabinet herhaalt: salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd tot 2023
  In het door minister Wiebes gepresenteerde definitieve Klimaatakkoord is de verlenging van de salderingsregeling in zijn huidige vorm tot 2023 en bijbehorende stapsgewijze afbouw tot en met 2030 opnieuw bevestigd.
 4. Marktbarometer: ‘Klein percentage consumenten laat slimme meter uitzetten vanwege zonnepanelen’
  10 procent van de consumenten die zijn slimme meter laat uitzetten, stelt dit te doen omdat ze bang zijn dat de slimme meter nadelen kan bieden in verband met teruglevering van stroom bij zonnepanelen.
 5. Vattenfall: reststroom van 8 miljoen zonnepanelen onterecht gelabeld als grijze stroom
  In Nederland wordt 1,5 terawattuur aan stroom opgewekt door zonnepanelen ten onrechte geoormerkt als grijze stroom. Dit stelt energiebedrijf Vattenfall.
 6. Gehaktdag: Belastingdienst krijgt veel klachten over omzetbelasting voor zonnepanelen
  De Belastingdienst heeft in 2018 het aantal klachten dat via de BelastingTelefoon is binnengekomen flink zien toenemen. Er kwamen onder meer veel klachten over het onderwerp omzetbelasting voor zonnepanelen.
 7. LONGi bereikt mijlpaal met 450 wattpiek vermogen aan voorzijde bifacial zonnepaneel
  LONGi stelt een belangrijke mijlpaal bereikt te hebben: de voorzijde van het bifaciale siliciumzonnepaneel heeft een vermogen bereikt van 450 wattpiek.
 8. Trina Solar lanceert nieuwe reeks zonnepanelen: vermogen stijgt tot 415 wattpiek
  Trina Solar lanceert 4 nieuwe series zonnepanelen. Het maximale vermogen neemt daarbij toe van 370 naar 415 wattpiek. De zonnepanelen worden volgens het bedrijf direct in massaproductie gemaakt.
 9. Requirements for Generators vanaf 27 april van kracht: nieuwe technische eisen aan zonnepanelen en omvormers, handhaving uitgesteld
  De zonne-energiesector in Nederland en Vlaanderen krijgt vanaf 27 april te maken met nieuwe Europese en landelijke eisen voor zonnepanelen en omvormers.Dit is onderdeel van de Europese ‘Requirements for Generators’.
 10. Coolblue introduceert met pakketpanelen ludieke 1 april zonnepanelen
  Coolblue kopt deze week met een ludiek bericht. Het bedrijf stelt zijn grootste innovatie ooit te introduceren: pakketpanelen. Oftewel dozen van pakketjes die uitgerust zijn met zonnepanelen.
Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Coolblue zoekt:

Voorman / 1e Elektromonteur

Plus- en minpunten + Je coacht je eigen vaste team op jouw bus en zorgt dat zij elke dag een beetje beter worden. + Je bent samen verantwoordelijk voor 1 à maximaal 2 installaties bij onze klanten thuis. + Zelfs als je een lastige...
Fulltime (40 uur) - Tilburg
ProfiNRG zoekt:

Projectmanager Zonneparken (M/V)

ProfiNRG is één van de leidende en meest succesvolle (zonne) energie bedrijven in Nederland, gevestigd in Utrecht. ProfiNRG is reeds meer dan 10 jaar actief met het ontwikkelen, verkopen, realiseren en onderhouden van...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!