Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gehaktdag: Belastingdienst krijgt veel klachten over omzetbelasting voor zonnepanelen
foto: Wikimedia

Gehaktdag: Belastingdienst krijgt veel klachten over omzetbelasting voor zonnepanelen

De Belastingdienst heeft in 2018 het aantal klachten dat via de BelastingTelefoon is binnengekomen flink zien toenemen. Er kwamen onder meer veel klachten over het onderwerp omzetbelasting voor zonnepanelen.

Het kabinet bracht woensdag verslag uit aan de Tweede Kamer over wat er in 2018 van alle plannen terecht is gekomen. Op Verantwoordingsdag, ook wel gehaktdag genoemd, kwamen alle ministeries met hun jaarverslagen.

Ook het ministerie van Financiën bracht een jaarverslag uit. In het jaarverslag is het volgende te lezen over zonnepanelen: 'In 2018 heeft de Belastingdienst 12.393 klachten ontvangen. Dat is 11,2 procent meer dan in 2017. Met name via de BelastingTelefoon zijn meer klachten ingediend. De toename van klachten hield onder meer verband met de omzetbelasting, dit betreft met name klachten over het onderwerp zonnepanelen. De postbezorging in het zuiden van het land was ook een reden voor klachten; de externe leverancier had geen postbezorgers en hierover is een gesprek geweest. Daarnaast was er sprake van een stijging van klachten door de achterstanden in de aanslagoplegging bij schenk- en erfbelasting.'

Over de aard van de klachten over zonnepanelen wordt verder geen extra informatie vermeld, maar vermoedelijk hangt het samen met de extra drukte die de Belastingdienst begin 2018 ervoer door de verruimde btw-teruggaveregeling voor eigenaren van zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
Zonmaat zoekt:

Monteur zonnepanelen

Zonmaat zoekt een monteur zonnepanelen omgeving Utrecht.
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!