Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gehaktdag: Belastingdienst krijgt veel klachten over omzetbelasting voor zonnepanelen
foto: Wikimedia

Gehaktdag: Belastingdienst krijgt veel klachten over omzetbelasting voor zonnepanelen

De Belastingdienst heeft in 2018 het aantal klachten dat via de BelastingTelefoon is binnengekomen flink zien toenemen. Er kwamen onder meer veel klachten over het onderwerp omzetbelasting voor zonnepanelen.

Het kabinet bracht woensdag verslag uit aan de Tweede Kamer over wat er in 2018 van alle plannen terecht is gekomen. Op Verantwoordingsdag, ook wel gehaktdag genoemd, kwamen alle ministeries met hun jaarverslagen.

Ook het ministerie van Financiën bracht een jaarverslag uit. In het jaarverslag is het volgende te lezen over zonnepanelen: 'In 2018 heeft de Belastingdienst 12.393 klachten ontvangen. Dat is 11,2 procent meer dan in 2017. Met name via de BelastingTelefoon zijn meer klachten ingediend. De toename van klachten hield onder meer verband met de omzetbelasting, dit betreft met name klachten over het onderwerp zonnepanelen. De postbezorging in het zuiden van het land was ook een reden voor klachten; de externe leverancier had geen postbezorgers en hierover is een gesprek geweest. Daarnaast was er sprake van een stijging van klachten door de achterstanden in de aanslagoplegging bij schenk- en erfbelasting.'

Over de aard van de klachten over zonnepanelen wordt verder geen extra informatie vermeld, maar vermoedelijk hangt het samen met de extra drukte die de Belastingdienst begin 2018 ervoer door de verruimde btw-teruggaveregeling voor eigenaren van zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Verkoper Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zoekt een Verkoper Zonnepanelen.
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!