Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Marktbarometer: ‘Klein percentage consumenten laat slimme meter uitzetten vanwege zonnepanelen’
foto: Enexis

Marktbarometer: ‘Klein percentage consumenten laat slimme meter uitzetten vanwege zonnepanelen’

10 procent van de consumenten die zijn slimme meter laat uitzetten, stelt dit te doen omdat ze bang zijn dat de slimme meter nadelen kan bieden in verband met teruglevering van stroom bij zonnepanelen.

Dat blijkt uit een marktbarometer die minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat aan de Tweede Kamer heeft aangeboden. In de periode van 2015 tot en met 2020 wordt de slimme meter grootschalig aangeboden. Gedurende die periode monitort de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de marktontwikkeling (vraag en aanbod) van energiebesparingsdiensten bij de slimme meter via de jaarlijkse ‘Marktbarometer aanbieding slimme meter’.

Op schema
Belangrijkste uitkomst is dat nog steeds een grote meerderheid (88 procent) van de burgers positief staat tegenover het plaatsen van een slimme meter. De uitrol van de slimme meter ligt tot nu toe op schema en de verwachting is dat eind 2020 circa 80 procent van de kleinverbruikers een slimme meter zal hebben.

Circa 20 procent van de consumenten met een slimme meter heeft thuis een energieverbruiksmanager. De meerderheid daarvan geeft aan dat zij daarna bewuster omgaan met het gebruik van energie.

1 op 10 weigert
1 op de 10 consumenten (10 procent) die een aanbod voor een slimme meter hebben gekregen, heeft de plaatsing geweigerd. Nog eens 3 procent heeft de slimme meter na plaatsing administratief laten uitzetten; een toename van 1 procent. Als redenen om de slimme meter te weigeren, noemen consumenten vooral de negatieve nieuwsberichten in de media over de betrouwbaarheid van de slimme meter (19 procent, red. een afname van 8 procent), dat ze het nut van de slimme meter niet inzien (15 procent), dat ze tevreden zijn met hun huidige meter (15 procent), dat ze bang zijn dat de slimme meter hun privacy vermindert (12 procent) en dat de slimme meter nadelen kan bieden in verband met teruglevering van stroom bij zonnepanelen (10 procent). Daarmee laat effectief 0,3 procent van de consumenten met een slimme meter deze uitzetten vanwege angst voor die nadelige effecten bij de teruglevering van zonnestroom.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen (M/V)

ProfiNRG is een bewezen succesvol zonne-energie bedrijf in Nederland, gevestigd in Utrecht. Wij zijn inmiddels ruim 10 jaar actief met het verkopen, leveren en onderhouden van zonne-energiesystemen in Nederland. Wij richten ons hierbij op de volgende...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM
kWh People zoekt:

Commercieel Manager

Functie omschrijving Commercieel Manager Als commercieel Manager ben jij verantwoordelijk voor het behoud en uitbreiding van het klantenbestand. Acquisitie en klantrelatie zijn belangrijke onderdelen van deze functie. De klantenkring bestaat...
Fulltime (40 uur) - 6541
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!