Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
K3 Delta en Solarfields aan de slag met input omwonenden zonnewarmtepark Dorkwerd

K3 Delta en Solarfields aan de slag met input omwonenden zonnewarmtepark Dorkwerd

Gebiedsontwikkelaar K3 Delta en projectontwikkelaar Solarfields hebben met succes een inloopavond georganiseerd voor het zonnewarmtepark in Groningen. De bedrijven gaan nu aan de slag met de verkregen input.

Het zonnewarmtepark moet gerealiseerd worden op het baggerdepot Dorkwerd. Via het park wordt een duurzaam warmtesysteem gecreëerd waarmee gebouwen in Groningen verwarmd kunnen worden. De locatie van het depot in Dorkwerd is gekozen, omdat het zich dicht bij het warmtenet van Warmtestad bevindt. Warmtestad is het nutsbedrijf van de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.

Inloopavond
Het baggerdepot is de afgelopen jaren een belangrijke toepassingslocatie geweest voor het baggerproject Winschoterdiep en voor enkele grote projecten in de stad Groningen. Het afgelopen jaar heeft Solarfields met K3 Delta afspraken gemaakt om dit depot na afwerking deels door te ontwikkelen tot zonnewarmtepark. Het andere deel van het depot wordt een natuurgebied.

Onlangs organiseerden de 2 bedrijven een inloopavond. ‘De inloopavond trok ruim 50 bezoekers. We hebben goede gesprekken gevoerd en hebben veel suggesties gekregen voor verdere invulling van het project. Deze suggesties gaan we waar mogelijk meenemen in de plannen voor het park’, aldus de 2 organisaties.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Duravolt zoekt:

Werkvoorbereider E

Duravolt is op zoek naar een Werkvoorbereider E
Fulltime • Heerlen
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!