Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields bouwt eerste zonthermische park in Groningen: ‘De transitie naar duurzame warmte is een gigantische opgave’

Solarfields bouwt eerste zonthermische park in Groningen: ‘De transitie naar duurzame warmte is een gigantische opgave’

Met het warmtenet Noordwest gaat Groningen ruim 10.000 bedrijven, instellingen en huishoudens voorzien van duurzame warmte. Een zonnewarmtepark van Solarfields wordt daarbij een van de bronnen.

Het eerste zonthermische park van Solarfields wordt, indien de vergunningverlening en financiering rondkomen, aangelegd op het baggerdepot Dorkwerd bij het Zernike universiteitscomplex, net ten noorden van Groningen stad. Solarfields ontwikkelt dit park samen met K3 Delta. Het park is op korte afstand van het warmtenet dat ruim 10.000 bedrijven, instellingen en huishoudens van duurzame warmte gaat voorzien.

‘Dit warmtenet moet worden gevoed door meerdere bronnen’, stelt Jelmer Pijlman van Solarfields. ‘Alleen zo creëer je voldoende capaciteit en flexibiliteit om het net van voldoende duurzame warmte te voorzien, dag én nacht, het hele jaar door. Die mix kan bijvoorbeeld komen uit de restwarmte van datacenters, groen gas en ons park. Dat wordt 12 hectare groot. We maken gebruik van de kennis en technologie van onze Deense partner, die al veel ervaring heeft met het aanleggen van dit soort installaties.

Lees hier het volledige artikel ‘De transitie naar duurzame warmte is een gigantische opgave’ in de maart 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Ecotecworld zoekt:

Technisch Commercieel medewerker binnendienst

Ecotecworld zoekt een Technisch Commercieel medewerker binnendienst
Fulltime • Coevorden
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!