Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields bouwt eerste zonthermische park in Groningen: ‘De transitie naar duurzame warmte is een gigantische opgave’

Solarfields bouwt eerste zonthermische park in Groningen: ‘De transitie naar duurzame warmte is een gigantische opgave’

Met het warmtenet Noordwest gaat Groningen ruim 10.000 bedrijven, instellingen en huishoudens voorzien van duurzame warmte. Een zonnewarmtepark van Solarfields wordt daarbij een van de bronnen.

Het eerste zonthermische park van Solarfields wordt, indien de vergunningverlening en financiering rondkomen, aangelegd op het baggerdepot Dorkwerd bij het Zernike universiteitscomplex, net ten noorden van Groningen stad. Solarfields ontwikkelt dit park samen met K3 Delta. Het park is op korte afstand van het warmtenet dat ruim 10.000 bedrijven, instellingen en huishoudens van duurzame warmte gaat voorzien.

‘Dit warmtenet moet worden gevoed door meerdere bronnen’, stelt Jelmer Pijlman van Solarfields. ‘Alleen zo creëer je voldoende capaciteit en flexibiliteit om het net van voldoende duurzame warmte te voorzien, dag én nacht, het hele jaar door. Die mix kan bijvoorbeeld komen uit de restwarmte van datacenters, groen gas en ons park. Dat wordt 12 hectare groot. We maken gebruik van de kennis en technologie van onze Deense partner, die al veel ervaring heeft met het aanleggen van dit soort installaties.

Lees hier het volledige artikel ‘De transitie naar duurzame warmte is een gigantische opgave’ in de maart 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Backend PHP Developer

Zonneplan zoekt een Backend PHP Developer
Fulltime • Zwolle
Wocozon zoekt:

Groene projectbegeleider

Wocozon zoekt een froene projectbegeleider
32-40 uur • De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!