Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields en K3 gaan zonnewarmtepark ontwikkelen
foto: © Dutchscenery | Dreamstime.com

Solarfields en K3 gaan zonnewarmtepark ontwikkelen

Solarfields en K3 hebben de handen ineengeslagen om aan de rand van Groningen een zonnewarmtepark dat warmte opwekt te realiseren. Het park komt op Zernike universiteitscomplex.

Daar ligt het baggerdepot Dorkwerd. K3 en Solarfields willen op deze locatie een park met zonnecollectoren realiseren, oftewel een zonthermisch park. Met behulp van het park wordt een warmwatersysteem gecreëerd waarmee gebouwen in Groningen verwarmd kunnen worden.

‘Hoewel er in het buitenland meerdere soortgelijke parken zijn gerealiseerd, is grootschalige zonthermie in Nederland nog een relatief nieuw begrip’, aldus de 2 bedrijven. ‘Wij vinden het hoog tijd om hier verandering in te brengen en hebben de krachten gebundeld om samen grootschalige zonthermie naar Nederland te brengen.’

De locatie van slibdepot Dorkwerd is volgens de 2 bedrijven zo geschikt omdat het zich in de buurt van het warmtenet van Warmtestad bevindt. Dit warmtenet transporteert  de warmte van het zonnepark naar de gebruikers in Groningen, zoals bedrijfsgebouwen en particuliere woningen. Wel is het nog afwachten of het zonthermische park daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Binnenkort verwachten K3 en Solarfields namelijk de vergunning hiervoor aan te vragen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelen adviseur

NovaVolt zoekt 2 zonnepanelen adviseurs.
Fulltime • Midden-Nederland en Alphen aan de Rijn
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!