Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields en K3 gaan zonnewarmtepark ontwikkelen
foto: © Dutchscenery | Dreamstime.com

Solarfields en K3 gaan zonnewarmtepark ontwikkelen

Solarfields en K3 hebben de handen ineengeslagen om aan de rand van Groningen een zonnewarmtepark dat warmte opwekt te realiseren. Het park komt op Zernike universiteitscomplex.

Daar ligt het baggerdepot Dorkwerd. K3 en Solarfields willen op deze locatie een park met zonnecollectoren realiseren, oftewel een zonthermisch park. Met behulp van het park wordt een warmwatersysteem gecreëerd waarmee gebouwen in Groningen verwarmd kunnen worden.

‘Hoewel er in het buitenland meerdere soortgelijke parken zijn gerealiseerd, is grootschalige zonthermie in Nederland nog een relatief nieuw begrip’, aldus de 2 bedrijven. ‘Wij vinden het hoog tijd om hier verandering in te brengen en hebben de krachten gebundeld om samen grootschalige zonthermie naar Nederland te brengen.’

De locatie van slibdepot Dorkwerd is volgens de 2 bedrijven zo geschikt omdat het zich in de buurt van het warmtenet van Warmtestad bevindt. Dit warmtenet transporteert  de warmte van het zonnepark naar de gebruikers in Groningen, zoals bedrijfsgebouwen en particuliere woningen. Wel is het nog afwachten of het zonthermische park daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Binnenkort verwachten K3 en Solarfields namelijk de vergunning hiervoor aan te vragen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
NPG zoekt:

(Junior) ontwikkelaar zon

NPG zoekt een (Junior) ontwikkelaar zon, regio Nederland
Fulltime • Regio Nederland
Solarcentury zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een Junior Planoloog Zonneprojecten.
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!