Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Noord-Holland blijft ondanks problemen aandeelhouder in SolaRoad
foto: SolaRoad

Provincie Noord-Holland blijft ondanks problemen aandeelhouder in SolaRoad

De provincie Noord-Holland zal niet uit de BV SolaRoad stappen. Dat heeft het provinciebestuur medegedeeld naar aanleiding van Statenvragen van de PVV.

De provincie Noord-Holland besloot in januari een half miljoen euro te investeren in SolaRoad en de PVV maakt zich zorgen over die investering. Op 2 locaties in Noord- en Zuid-Holland werd vlak daarna in totaal 150 meter zonnewegdek in gebruik genomen. Niet veel later werden op een 2-tal plaatsen beschadigingen geconstateerd aan de SolaRoad op de busbaan in Spijkenisse. Dat leidde tot vragen in de Provinciale Staten van PVV-Statenlid Deen.

Oorzaak onbekend
Over de schade bij de pilots in Haarlemmermeer en Spijkenisse meldt het provinciebestuur het volgende: ‘De schade die nu ontstaan is binnen beide pilots komt onverwacht, mede door de uitgebreide tests. De oorzaak is op dit moment nog onbekend. Het onderzoek naar de oorzaak, de eventuele consequenties en beheersmaatregelen is direct in gang gezet, en wordt gezamenlijk opgepakt door het consortium dat deze pilotprojecten uitvoert (red. de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland, TNO en Strukton).

Root Cause Analyse

Momenteel vindt er een zogenaamde Root Cause Analyse (RCA) plaats; een probleemoplossingsmethode gericht op het identificeren van de oorzaken van problemen of gebeurtenissen. Wanneer de oorzaak van de schade bekend is, kan er volgens het provinciebestuur een plan van aanpak voor de te nemen maatregelen worden opgesteld, op basis waarvan een raming van de herstelkosten kan worden gemaakt.

Overigens meldt de provincie dat er nog plannen zijn om te investeren in zonnefietspaden – vooralsnog niet voor wegen – en dat deze plannen zijn opgenomen in de begroting. De exacte locatie moet nog worden bepaald.

Geen reden te stoppen
De provincie zal dan ook niet uit de BV SolaRoad stappen: ‘De provincie Noord-Holland is een samenwerking aangegaan voor de pilot Zwaar verkeer SolaRoad naar aanleiding van de evaluatie pilot fietspad Krommenie. … Voor zowel de pilot als de BV staan wij nog steeds achter de redenen van meedoen en hebben wij afspraken gemaakt met de partners. Wij zien daarom vooralsnog geen redenen om te stoppen met SolaRoad.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!