Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Noord-Holland neemt belang van 50 procent in SolaRoad
foto: SolaRoad

Provincie Noord-Holland neemt belang van 50 procent in SolaRoad

De provincie Noord-Holland neemt een belang van 50 procent in het bedrijf SolaRoad van het gelijknamige zonnewegdek SolaRoad.

De Provinciale Staten van Noord-Holland hebben afgelopen week ingestemd met het voorstel van Gedeputeerde Staten om te investeren in SolaRoad bv. Provinciale Staten stellen als onderdeel van de instemming een kapitaalkrediet van 500.500 euro ter beschikking voor een aandelenbelang in SolaRoad bv.

In de deelneming SolaRoad bv zal de daadwerkelijke exploitatie gaan plaatsvinden van het product zoals dat is ontwikkeld en getest in de diverse pilots (red. de provincie startte eind vorig jaar met de SolaRoad een proef langs de N232) en daarmee voor een groot deel is gefinancierd door de provincie Noord-Holland.

De rechtsvorm van een bv leent zich volgens Gedeputeerde Staten bij uitstek voor de commerciële exploitatie van SolaRoad. ‘Het bijdragen aan de pilots en het exploiteren door middel van de bv liggen in elkaars verlengde; zonder pilots is er geen concreet product dat naar de markt kan worden gebracht. Anderzijds is voortzetting van de pilots, zonder de mogelijkheid van doorontwikkeling en exploitatie, niet zinvol’, aldus het provinciebestuur.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Logistiek

Libra Energy zoekt een Stagiair Logistiek
Fulltime • Uitgeest
Zelfstroom zoekt:

Conversie Website Manager

Zelfstroom zoekt een Conversie Website Manager
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!