Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dakraamproducent VELUX lanceert Solar Integrator: speciaal dakraam voor zonnepanelen
foto: VELUX

Dakraamproducent VELUX lanceert Solar Integrator: speciaal dakraam voor zonnepanelen

Dakraamproducent VELUX introduceert Solar Integrator: een gootstuksysteem dat integratie tussen VELUX-dakramen en een geselecteerd aantal indakzonnepanelen mogelijk maakt.

De VELUX Solar Integrator is flexibel op een geselecteerd aantal indakzonnepaneelsystemen toe te passen. Waar de combinatie van VELUX-dakramen en opdakzonnepanelen al langer mogelijk is, was de integratie van indakzonnepanelen en dakramen tot nu toe volgens de fabrikant niet altijd optimaal.​ ‘Dit resulteert regelmatig in de keuze voor een van beide producten met het verlies van potentiële zonne-energieopbrengst of kostbare woonruimte onder het hellende dak tot gevolg. De VELUX Solar Integrator zorgt dat deze concessies niet meer nodig zijn’, aldus het bedrijf.

Gootstuk
De VELUX Solar Integrator is een speciaal ontwikkeld gootstuk dat dakramen aansluit op het indakmontagesysteem van GSE, het energiedak van Homij en het energiedak Navitect II van EMERGO.

Het nieuwe gootstuksysteem bedekt of blokkeert het zonnepaneel niet, zodat een maximale energieopwekking gegarandeerd is. Het ontwerp van de zijdelen biedt een zijdelingse flexibiliteit tot 25 millimeter. Hiermee wordt de positie van de zonnepanelen en het dakraam gewaarborgd. De aansluiting van de VELUX Solar Integrator is succesvol getoetst in de grootste windtunnel van Europa, waarmee de windbestendigheid en waterdichtheid is gewaarborgd.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Wocozon zoekt:

Klantenservice Medewerk(st)er

Wocozon zoekt een Klantenservice Medewerk(st)er
32-40 uur • Utrecht - De Meern
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!