Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
President Trump voert ook voor zonnepanelen uit India importheffingen in

President Trump voert ook voor zonnepanelen uit India importheffingen in

De Amerikaanse president Donald Trump heeft besloten dat ook India voortaan importheffingen moet gaan betalen over producten die het land exporteert naar Amerika. Het gaat onder meer om wasmachines en zonnepanelen.

De Amerikaanse president voerde in januari 2018 voor een periode van 4 jaar een importheffing van 30 procent voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen in. Zonnecellen en zonnepanelen uit India, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika werden door Trump echter gevrijwaard en niet met importheffingen belast.

6,3 miljard dollar
India was namelijk aangewezen als ontwikkelingsland en kan daardoor bijna 2.000 producten belastingvrij – en volgens persbureau Bloomberg met een waarde van 6,3 miljard dollar – zonder belasting naar Amerika exporteren. Doordat Trump de aanwijzing als ontwikkelingsland beëindigt, vervallen deze vrijstellingen.

Trump wil de importheffingen voor producten uit India per 5 juni van kracht laten worden. 'Ik heb vastgesteld dat India de Verenigde Staten niet heeft verzekerd dat India ons een billijke en redelijke toegang tot zijn markt zal bieden', aldus president Donald Trump in een formele aankondiging van het Witte Huis.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
SAJ Electric zoekt:

Technical Support

SAJ Electric is looking for Technical Support
Fulltime • België
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt een elektricien omgeving Friesland.
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!