Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Perc-zonnecellen nemen zonnepanelenmarkt over: marktaandeel groeit tot boven de 50 procent
foto: © Industryviews | Dreamstime.com

Perc-zonnecellen nemen zonnepanelenmarkt over: marktaandeel groeit tot boven de 50 procent

Perc-zonnecellen nemen dit jaar de zonnepanelenmarkt over: het marktaandeel van de technologie gaat volgens marktanalisten groeien tot ruim 50 procent. Continue innovatie en steeds lagere kostprijzen zijn de reden.

Halve zonnecellen, perc-zonnecellen en monokristallijne zonnecellen winnen snel terrein bij de zonnepaneelfabrikanten. Het zijn vooral de mogelijkheden om tegen lagere kosten een hoger rendement te behalen, wat de veelal Aziatische fabrikanten overtuigt om op deze technologieën over te stappen.

De verwachting van onderzoeksbureau IHS – maar ook andere internationaal vooraanstaande marktanalisten hebben deze voorspelling inmiddels gedaan – is dat monokristallijne perc-zonnecellen definitief het marktleiderschap zullen overnemen. De voor 2019 voorziene productie van dit type zonnecellen is namelijk 60 gigawattpiek. Dit terwijl er 5 jaar geleden – in 2014 – wereldwijd slechts 1 gigawattpiek aan productiecapaciteit was voor monokristallijne perc-zonnecellen.

Lees hier het volledige artikel ‘Perc-zonnecellen nemen zonnepanelenmarkt over: marktaandeel groeit tot boven de 50 procent’ in de mei 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)

ProfiNRG zoekt een Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
SolarEdge zoekt:

Technical Service Engineer – Tier 2

SolarEdge zoekt een Technical Service Engineer – Tier 2
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!