Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energiewacht Groep gaat 19.224 zonnepanelen van zonnepark Hessenpoort installeren
foto: Energiewacht Groep

Energiewacht Groep gaat 19.224 zonnepanelen van zonnepark Hessenpoort installeren

Energiewacht Groep is geselecteerd als de bouwer van het zonnepark op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het zonnepark krijgt 3 productievelden met in totaal 19.224 zonnepanelen.

Het zonnepark wordt nog dit kalenderjaar gerealiseerd onder regie van Energiewacht Groep. Het is een initiatief van de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort waarin meerdere ondernemers op Hessenpoort participeren. Bij de aanleg van het zonnepark wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van de producten en diensten van lokale of regionale ondernemers. 

De zonnepanelen gaan jaarlijks zo’n 6 miljoen kilowattuur zonnestroom produceren. Het zonnepark wordt eigendom van de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort, die speciaal voor dit doel is opgericht. Het zonnepark maakt onderdeel uit van een plan om Hessenpoort in collectief verband vergaand te verduurzamen. Met een succesvolle SDE+-subsidieaanvraag en een lening door het EnergieFonds Overijssel (EFO) is het gelukt de businesscase financieel sluitend te krijgen en kan de uitvoering beginnen.

In november 2018 werd de huurovereenkomst voor de grond ondertekend. Het gaat om 6,6 hectare grond, voornamelijk gelegen onder hoogspanningsmasten. De locatie is minimaal de komende 15 jaar beschikbaar voor het zonnepark.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Marketing Coördinator

Zelfstroom zoekt een Marketing Coördinator
Fulltime • 's-Hertogenbosch
AliusEnergy zoekt:

Service support engineer

AliusEnergy zoekt een service support engineer.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!