Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China plaatst ‘slechts’ 5,2 gigawattpiek zonnepanelen eerste kwartaal 2019

China plaatst ‘slechts’ 5,2 gigawattpiek zonnepanelen eerste kwartaal 2019

In de eerste 3 maanden van dit jaar is er in China slechts 5,2 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd. Dit betekent dat de grootste afzetmarkt ter wereld een daling van 46 procent kende in het eerste kwartaal.

Volgens het adviesbureau Asia Europe Clean Energy (Solar) Advisory (AECEA) – dat de marktcijfers bekend heeft gemaakt – is er sprake van een ‘alarmerende situatie’. AECEA spreekt hierover omdat het merendeel van de 5,2 gigawattpiek aan nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd is in de markt van kleinschalige pv-systemen, omdat grotere projecten vrijwel allemaal zijn stilgelegd sinds de Chinese overheid vorig jaar de subsidies hiervoor heeft stilgelegd. Na een record van 53 gigawattpiek aan nieuwe pv-capaciteit in 2017, besloot China in juni 2018 het feed-in-tarief voor zonnepanelen af te bouwen en een ‘cap’ in te voeren.

Eerder deze maand werd bekend dat China vanaf 2021 enkel nog subsidievrije projecten met zonnepanelen wil toestaan. Dat bleek uit een consultatiedocument van de National Energy Administration (NEA) die de 18 maanden durende transitieperiode beschrijft.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
TKI Urban Energy zoekt:

Innovatieanalist zonne-energie

TKI Urban Energy zoekt een Innovatieanalist zonne-energie
Fulltime • Utrecht
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!