Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China wil vanaf 2021 enkel nog subsidievrije zonne-energieprojecten

China wil vanaf 2021 enkel nog subsidievrije zonne-energieprojecten

China staat vanaf 2021 enkel nog subsidievrije projecten met zonnepanelen toe.Dat blijkt uit een consultatiedocument van de National Energy Administration (NEA) die de 18 maanden durende transitieperiode beschrijft.

Het consultatiedocument is het resultaat van onderhandelingen tussen de nationale overheid en stakeholders uit de solar industrie. Eerder dit jaar waren er al geruchten dat China veilingen wilde gaan organiseren voor pv-projecten.

Subsidie inleveren
Volgens AECEA verliezen zonne-energieprojecten die door de overheid al 2 jaar zijn goedgekeurd, maar waarvan de bouw nog niet is gestart, voorlopig hun goedkeuring. Volgens AECEA-directeur Frank Haugwitz gaat het hierbij op dit moment om 7,8 gigawattpiek aan pv-projecten met subsidie die nog niet gebouwd zijn en om meer dan 32 gigawattpiek aan pv-projecten zonder subsidie die nog niet gebouwd zijn.

AECEA stelt dat de projecten zonder subsidie dit jaar al prioriteit zouden krijgen en daarmee alle projecten met subsidie ‘bevroren’ worden totdat de eerste reeks van ongesubsidieerde projecten afgerond is. De ontwikkelaars van deze ongesubsidieerde projecten moeten uiterlijk 25 april bij de overheid hun plannen voor realisatie indienen. In de periode tot 31 mei hebben gesubsidieerde projecten vervolgens de kans om hun plannen om te zetten naar subsidievrije projecten. Vervolgens krijgen de gesubsidieerde projecten die overblijven de laagste prioriteit.

AECEA zegt dat het succes van de subsidievrije projecten afhankelijk is van het vermogen van energiebedrijven de zonnestroom die door nieuwe projecten wordt gegenereerd, door andere te laten verbruiken en deze afname van zonnestroom te garanderen.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Projectbegeleider

Ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Omdat wij zo hard groeien zijn wij ter uitbreiding van ons team op zoek naar een ...
32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Zonneplan zoekt:

Head of Operations

Operational Excellence is de overtuiging waar wij, als voorloper in de energietransitie, sterk in geloven. Klanttevredenheid en leverbetrouwbaarheid op het hoogst mogelijke niveau. De oprechte wil om te excelleren in de dienstverlening voor onze...
Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!