Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duitse openbaar aanklager: 20 miljoen euro aan importheffingen voor zonnepanelen ontweken

Duitse openbaar aanklager: 20 miljoen euro aan importheffingen voor zonnepanelen ontweken

Een bedrijf uit het Duitse Neurenburg heeft 20 miljoen euro aan antidumpingrechten en compenserende rechten ontlopen bij de import van zonnepanelen uit China.

Dit blijkt uit een publicatie van de openbaar aanklager van Nuremberg-Fürth (red. de uitspraak dateert van december 2018, maar is nu pas opgemerkt). De aanklager heeft 2 vrouwen en 4 mannen in de leeftijd van 41 tot 56 jaar oud in staat  van beschuldiging gesteld.

De directeur van het bedrijf in Neurenburg heeft de Chinese zonnepanelen onder de Europese minimumimportprijs geïmporteerd en dit verborgen proberen te houden voor de Duitse douaneautoriteiten. Volgens de bevindingen in het Duitse onderzoek is de Duitse staat hierdoor voor 20 miljoen euro benadeeld. 3 medewerkers van het bedrijf zouden de beschuldigde hebben geholpen bij de daden.

Bovendien zijn 2 van de klanten van het bedrijf in staat van beschuldiging gesteld omdat zij de zonnepanelen ver onder de minimumimportprijs gekocht hebben. 2 van de beklaagden zitten sinds oktober 2017 en maart 2018 in hechtenis. Alle 6 de beschuldigden hebben verklaringen afgelegd in de loop van het voorlopige onderzoek. 3 van de verdachten hebben grotendeels bekend, 3 ontkennen de beschuldigingen. Over een uitspraak van de Duitse rechtbank is nog niets bekend.

De rechtbank van Noord-Holland verplichtte afgelopen jaar ook al een ondernemer tot het betalen van navorderingen van 734.415 euro die door de Nederlandse Douane werden opgelegd vanwege het omzeilen van importheffingen voor zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SMA Benelux zoekt:

Key accountmanager commercial PV & Storage

SMA Benelux zoekt een Key accountmanager commercial PV & Storage
Fulltime • Mechelen
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!