Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dag 1 Solar Solutions | Duurzaam Verwarmd: tientallen innovaties en 3.441 bezoekers
foto: Solar Solutions

Dag 1 Solar Solutions | Duurzaam Verwarmd: tientallen innovaties en 3.441 bezoekers

De eerste beursdag van Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd heeft 3.441 bezoekers getrokken. De meer dan 200 exposanten toonden tientallen innovaties op het gebied van zonne-energie en duurzame warmte.

Exasun ging op de eerste beursdag aan de haal met de Solar Solutions Innovation Award met zijn terracotta X-tile zonnepanelen. Bovendien tekenden brancheorganisaties Holland Solar en Techniek Nederland een samenwerkingsovereenkomst. Op de beursvloer zijn tientallen innovaties te zien (red. deze innovaties zullen dagelijks middels een beursverslag belicht worden).

SilverPoint-zonnepaneel en UX-omvormer | Autarco
Op de innovatieboulevard van Solar Solutions zijn de nieuwe SilverPoint-zonnepanelen van Autarco te zien. Dankzij de SilverPoint-technologie behoren busbars tot het verleden en worden hogere wattages, lagere degradaties en fraaiere eindresultaten gerealiseerd. Verder wordt de range Autarco-omvormers compleet gemaakt met de lancering van de nieuwe UX-familie. Deze omvormers zijn speciaal ontwikkeld voor het SDE+-segment en leveren een AC-stroom van tot wel 100 ampère per fase.

SolarCleano | Hartclass
Hartclass toont op de beursvloer de nieuwste tool van het bedrijf om zonnepanelen te reinigen: de SolarCleano. Met 20 procent meer reinigingscapaciteit dan vergelijkbare robots op de markt is de SolarCleano volgens het bedrijf een snelle en efficiënte oplossing voor het reinigen van zonnepanelen. Hartclass stelt dat de machine uniek is in Nederland door de uitvoering met dubbele borstels van 2,2 meter breed. Op deze manier kan het bedrijf snel, effectief en veilig grote zonneparken reinigen. Tevens is de machine uitgevoerd met een camera zodat eventuele gebreken opgemerkt kunnen worden.

V5-zonnepanelen | LG
LG Electronics laat op zijn stand de nieuwe V5-serie voor de LG NeON 2- en LG NeON 2 Black-zonnepanelen zien, ter vervanging van de A5-serie. Hiermee worden verbeteringen in prestatie en gewicht van de pv-modules doorgevoerd. Door de introductie van de V5-serie wordt volgens de fabrikant de investeringszekerheid verder verbeterd. De modules bieden nu een lineaire prestatiegarantie van minstens 89,6 procent na 25 jaar. Tegelijkertijd wordt de temperatuurcoëfficiënt verlaagd tot 0,36 procent per graad Celsius. De nieuwe V5-serie heeft een hoger modulevermogen van 340 wattpiek voor de NeON 2 en 325 wattpiek voor de NeON 2 Black. Bovendien is het gewicht verlaagd naar 17,1 kilo.

XS-omvormer | GoodWe maakt met XS-serie omvormer op A4-formaat 
GoodWe is op de beursvloer aanwezig met een nieuwe residentiële omvormer voor zonnepanelen: de XS-serie. De omvormer heeft het formaat van een A4-papiertje. De XS is een eenfase-omvormer met 1 mppt-tracker. De XS weegt slechts 5,2 kilo en is beschikbaar op 0,7 kilowatt, 1 kilowatt, 1,5 kilowatt en 2 kilowatt. De bredere reikwijdte van opties en het feit dat het lagere vermogen slechts 0,7 kilowatt bedraagt, maakt de omvormer geschikt voor kleine pv-systemen waarbij slechts 2 of 3 zonnepanelen zijn geïnstalleerd, zoals bij woningcorporatieprojecten. De XS-omvormer is uitgerust met lan en wifi en kent een efficiency van 97,5 procent.

HIT-zonnepanelen | Panasonic
Panasonic heeft deze week de nieuwe generatie van zijn HIT pv-modules mee naar Expo Haarlemmermeer. Alle varianten van deze zonnepanelen kennen een hogere efficiëntie. Eindgebruikers kunnen daardoor met hetzelfde oppervlak aan zonnepanelen meer vermogen opwekken en dus een hogere opbrengst realiseren. De nieuwe HIT-modulelijn is vanaf juni 2019 beschikbaar en telt 4 verschillende modules, elk met specifieke kenmerken: de HIT N250 van 250 wattpiek met 72 zonnecellen, de HIT N300 van 300 wattpiek met 88 zonnecellen, de HIT N335 van 335 wattpiek met 96 zonnecellen en de HITKuro van maximaal 330 wattpiek. Tijdens Solar Solutions worden bovendien ook de lucht-water-warmtepompen van Panasonic gepresenteerd.

Elsun-zonnepanelen | Elsun
De Nederlandse pv-fabrikant Elsun presenteert tijdens de beurs de eerste zonnepanelen uit de nieuwe fabriek. Het gaat om 4 verschillende glas-backsheetzonnepanelen – waaronder een full-blackvariant – en 1 glas-glaszonnepaneel met glas van 2 en 2,1 millimeter dikte. De eerste 1.200 exemplaren worden geplaatst op het dak van de eigen fabriekshal van Elsun in Roden.

AEG Ultra black en thuisbatterij | VDH Solar
VDH Solar laat deze week de nieuwste toevoegingen aan het assortiment van AEG zien. Naast een energieopslagsysteem, een thuisbatterij die in het derde kwartaal van 2019 op de markt komt, gaat het om een ultra black zonnepaneel. De thuisbatterij van 3 kilowatt heeft de mogelijkheid om 4 kilowattuur zonnestroom op te slaan. Het monokristallijn-siliciumzonnepaneel heeft een vermogen van 300 wattpiek. De AS-M602B ULTRA-module is voorzien van een zogenaamde perc-coating, waarmee extra rendement behaald kan worden en de prestaties van het zonnepaneel worden verbeterd. Het zonnepaneel levert volgens de fabrikant door de gebruikte technologie ook goede prestaties bij diffuus licht en bewolking.

Gratis toegangskaarten voor Solar Solutions kunnen hier besteld worden met de code ‘19SOLARMAG’.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Saman Groep zoekt:

Servicemonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!