Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Suriname krijgt 250 solar pompen en zonnepanelen van International Solar Alliance
foto: International Solar Alliance

Suriname krijgt 250 solar pompen en zonnepanelen van International Solar Alliance

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen van Suriname heeft bekendgemaakt dat zijn land 250 solar pompen en zonnepanelen krijgt van de International Solar Alliance (ISA).

Suriname trad in 2018 bij de oprichtingsconferentie toe tot de International Solar Alliance (ISA).  De ISA is een initiatief van premier Modi van India die op deze wijze wereldwijd 1.000 gigawattpiek zonnepanelen in 2030 wil. Afgelopen zomer kreeg Suriname al te horen dat het land 20 miljoen dollar krijgt van de ISA voor zonne-energieprojecten in 49 dorpen in het land.

Dodson heeft nu een werkbezoek gebracht aan India en bezocht daar onder meer het hoofdkwartier van de ISA dat gevestigd is op het complex van het National Institute for Solar Energy.

De 250 solar pompen en zonnepanelen zijn voor staatsgebouwen in Suriname. Deze toekenning komt boven op de eerder toezegde 20 miljoen dollar voor zonne-energie in 49 dorpen. Suriname heeft de ISA gevraagd dit project verder uit te breiden naar meerdere dorpen om zo uiteindelijk 133 ministroomnetwerken aan te kunnen leggen. De ISA heeft dit verzoek volgens de Surinaamse regering nog in overweging.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
HVC Lokale Energie zoekt:

Senior Business Ontwikkelaar Wind & Zon

HVC Lokale Energie zoekt een Senior Business Ontwikkelaar Wind & Zon
Fulltime • Alkmaar
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!