Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
International Solar Alliance: 1.000 gigawattpiek zonnepanelen in 2030, Suriname toegetreden Nederland overweegt deelname
(foto: ISA)

International Solar Alliance: 1.000 gigawattpiek zonnepanelen in 2030, Suriname toegetreden Nederland overweegt deelname

Tijdens de oprichtingsconferentie van de International Solar Alliance is Suriname officieel toegetreden tot het initiatief van premier Modi (India) die op deze wijze wereldwijd 1.000 gigawattpiek zon-pv in 2030 wil.

Direct na de Klimaattop COP21 in 2015 te Parijs kondigde nodigde Modi meer dan 100 landen uit om lid te worden van de International Solar Alliance (ISA). Tijdens de ISA-conferentie hebben afgelopen week onder meer de African Development Bank (AfDb), de Asian Development Bank (ADB), de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), het Green climate fund (GCF) en the New Development Bank (NDB) zich financieel gecommitteerd. Bovendien heeft het internationaal energieagentschap IEA zich gecommitteerd aan ISA.

ISA wil dat er tot en met het jaar 2030 1.000 miljard Amerikaanse dollar gereserveerd wordt voor de wereldwijde uitrol van 1.000 gigawattpiek aan zonnepanelen. De oprichtingsconferentie van het initiatief vond plaats in New Delhi waarbij de rol van voorzitter door de Indiase premier Modi en de Franse premier Macron werd vertolkt. Frankrijk heeft een belangrijke rol daar het al 700 miljoen euro toegezegd heeft aan ISA.

Ashwin Adhin, vice-president van Suriname, woonde de conferentie namens zijn land bij. 61 landen hebben inmiddels de ISA Framework Agreement ondertekend. Naast veel Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse landen, behoren onder meer Australië, Frankrijk (red. vooralsnog de enige Europese deelnemer), Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Suriname tot de 61 landen die de zogenaamde frameworkovereenkomst ondertekend hebben, 32 van hen hebben de overeenkomst al nationaal geratificeerd.

In totaal zijn 121 landen tot op heden voornemens toe te treden of hebben ze dit al gedaan. In de lijst van 121 landen wordt ook Nederland genoemd, evenals het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!