logo
wvhj2023
foto: Suiker Unie
foto: Suiker Unie
22 januari 2019

Specialiteitenfabriek van Suiker Unie krijgt eigen ZonneWeide

Suiker Unie zet het licht op groen voor de realisatie van zijn eigen ZonneWeide bij de specialiteitenfabriek in Puttershoek. Het zonnepark krijgt een oppervlakte van 14 hectare.

Het zonnepark moet in 2020 operationeel zijn en moet genoeg energie produceren om de specialiteitenfabriek volledig op zonne-energie te laten draaien. In het voorjaar van 2018 wist Suiker Unie al SDE+-subsidie te bemachtigen voor het zonnepark van 21,9 megawattpiek in de gemeente Hoeksche Waard.

De realisatie van de ZonneWeide past in een lange traditie van duurzaamheid, legt chief executive officer Paul Mesters uit. 'Suiker Unie en circulair zijn bijna synoniem. Focus van de 100 boeren die de coöperatie een eeuw geleden oprichtten was: de suikerbiet maximaal verwaarden – en dat is anno 2019 nog steeds zo. Bieten worden tot het laatste blaadje verwerkt: voor medicijnen, bioplastics, voeding en energie. Zelfs zand en klei die meekomen bij het rooien worden gebruikt voor wegen en dijken. De eerste bioraffinaderij van Suiker Unie in Nieuw Prinsenland is in ontwikkeling.’ Suiker Unie zet volgens Mesters de komende jaren volop in op vergroening, met de ZonneWeide als eerste wapenfeit.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten