logo
wvhj2023
foto: © Dutch Scenery | Dreamstime.com
foto: © Dutch Scenery | Dreamstime.com
21 januari 2019

Vlaanderen opent call voor groene warmte: ook subsidie voor grootschalige zonneboilers

In Vlaanderen kunnen geïnteresseerden vanaf nu intekenen op een nieuwe call groene warmte die is uitgebreid. Onder meer grootschalige zonneboilers en concentrated solar thermal (cst-)systemen komen in aanmerking.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: ‘Warmte kan tot 50 procent van onze hernieuwbare-energiedoelstellingen invullen. We mogen geen enkele kans onbenut laten en willen daarom zoveel mogelijk warmtetechnologieën efficiënt ondersteunen.’

De volgende groenewarmte-installaties met een bruto thermisch vermogen van meer dan 300 kilowatt (of een uitbreiding van meer dan 300 kilowatt) kunnen meedingen naar subsidie vanuit de call:

  • uit biomassa;
  • uit geconcentreerd zonlicht (cst) met een apertuuroppervlakte van meer dan 600 vierkante meter;
  • uit grootschalige zonneboilers met een apertuuroppervlakte van meer dan 425 vierkante meter waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van afgedekte collectoren waarbij de transparante isolerende laag, niet zijnde beglazing van serres, een geïntegreerd geheel vormt met de collector;
  • uit boorgat-energie-opslag (inclusief een warmtepomp); uit koude-warmteopslag (inclusief een warmtepomp);
  • grootschalige warmtepompen.

Om in aanmerking te komen voor subsidie, houdt deze call voor het eerst ook rekening met de beoogde CO2-besparing bij de ingediende projecten. Hoe meer CO2-uitstoot wordt teruggedrongen, hoe meer kans een project maakt om subsidie te ontvangen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten