Solar Magazine - Essent koopt zonnepaneelinstallateurs EnergieWonen en ZON7
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Essent koopt zonnepaneelinstallateurs EnergieWonen en ZON7
foto: Essent | Foto Focus

Essent koopt zonnepaneelinstallateurs EnergieWonen en ZON7

Energiebedrijf Essent heeft 2 installatiebedrijven van zonnepanelen overgenomen: EnergieWonen Groep en ZON7. Essent voegt de 2 bedrijven toe aan zijn landelijke netwerk van servicebedrijven.

Zowel EnergieWonen Groep als ZON7 levert en installeert zonnepaneelsystemen door heel Nederland. EnergieWonen Groep behoort in de markt van residentiële pv-systemen tot de landelijke top 5. EnergieWonen Groep bestaat uit EnergieWonen uit Almere, EnergieWonen InstallatieService (EWIS) uit Ede en ZON7 uit Lelystad. EnergieWonen en ZON7 leveren zonnepaneelsystemen, EWIS installeert deze. In 4 jaar verviervoudigden EnergieWonen en ZON7 hun maandelijkse verkoop van zonnepanelen.

Door de overname van de 2 bedrijven zet Essent dan ook een belangrijke strategische stap om te groeien in aanvullende energiediensten zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en cv-installaties. Dit sluit aan bij de ambitie van het energiebedrijf om al zijn klanten per 2025 20 procent minder CO2 uit te laten stoten door zowel consumenten als te helpen energie te besparen en hun huizen en gebouwen te verduurzamen.

Groei versnellen
EnergieWonen Groep en ZON7 zetten hun werkzaamheden per direct zelfstandig opererend in het landelijk netwerk van Essent servicebedrijven voort. Zo wordt hun positie aangevuld met de al bestaande slagkracht en expertise van Essent. Het energiebedrijf voegde enkele jaren geleden al Eco Pro aan het servicenetwerk toe (red. inmiddels Volta Solar geheten, zie ook het uitgebreide interview met Volta Solar dat de redactie van Solar Magazine afgelopen december publiceerde.

Door nu EnergieWonen Groep en ZON7 toe te voegen aan zijn landelijk netwerk van servicebedrijven versterkt Essent zijn positie als marktleider in zonnepanelen voor de consumentenmarkt. Sander Leenders, directeur Energie+ van Essent, over de overname: ‘Essent  wil samen met al zijn servicebedrijven Nederland helpen te verduurzamen. Daarvoor moeten we onze groei versnellen, want steeds meer klanten vragen om verduurzamingsmaatregelen voor hun huis. Onze nieuwe servicebedrijven spelen bij het invullen van die vraag een belangrijke rol. We zijn dan ook ontzettend trots dat EnergieWonen Groep en  ZON7 ervoor kiezen zich bij ons te voegen. De bedrijven hebben hun zaken goed op orde en dat blijkt uit de uitstekende beoordelingen van klanten en hun prachtige reputatie.’

Landelijk servicenetwerk
Het netwerk van verkoop- en servicebedrijven van energiegerelateerde producten en diensten van Essent bestond al uit de bedrijven Klimaatroute, CVtotaal.nl, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert. Samen hebben zij meer dan 2.000 medewerkers in dienst.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Sunprojects B.V. zoekt:

Tender Medewerker

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen, 1183 AG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!