Solar Magazine - Tweede Kamer wijst motie af om zonnepanelen niet mee te rekenen als onderdeel WOZ-waarde woning
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer wijst motie af om zonnepanelen niet mee te rekenen als onderdeel WOZ-waarde woning

Tweede Kamer wijst motie af om zonnepanelen niet mee te rekenen als onderdeel WOZ-waarde woning

De Tweede Kamer heeft een motie van Alexander Kops (PVV) en Sandra Beckerman (SP) om zonnepanelen niet mee te rekenen als onderdeel van de WOZ-waarde van woningen afgewezen .

Begin september werd door een uitspraak van het gerechtshof van Arnhem-Leeuwarden bekend dat gemeenten zonnepanelen mogen meerekenen bij het vaststellen van de WOZ-waarde van een woning. De WOZ-waarde van een huis wordt gebaseerd op de vrijeverkoopwaarde van het huis, ofwel het bedrag dat het huis op zal leveren wanneer het wordt verkocht. De waarde hangt onder andere af van de grootte en ligging van het huis, van het type woning en sinds kort dus van de aanwezigheid van zonnepanelen. De zonnepanelen voegen volgens de rechtbank namelijk waarde toe aan een huis. De uitspraak leidde direct tot Kamervragen van VVD-kamerleden Lodders en Yesilgöz-Zegerius aan staatssecretaris van Financiën Menno Snel.

De motie van Kops en Bekcerman luidde als volgt: ‘constaterende dat zonnepanelen meegerekend mogen worden bij het vaststellen van de WOZ-waarde; constaterende dat een hogere WOZ-waarde leidt tot hogere belastingen en heffingen; verzoekt de regering ervoor, te zorgen dat energiebesparende maatregelen niet worden meegerekend bij het vaststellen van de WOZ-waarde’.

Er heeft dus echter geen meerderheid van de Tweede Kamer voor de motie gestemd, enkel SP, de Partij voor de Dieren, Denk, PVV en Forum voor Democratie stemden voor de motie en dat is niet genoeg voor een Kamermeerderheid.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!