Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Essent: opbrengst zonnepanelen 13 procent hoger dan gemiddeld in eerste halfjaar 2018
(foto: Essent)

Essent: opbrengst zonnepanelen 13 procent hoger dan gemiddeld in eerste halfjaar 2018

Energiebedrijf stelt op basis van langjarige gemiddelden dat zonnepanelen in de eerste 6 maanden 13 procent beter hebben gepresteerd. Dit komt met name door de zeer zonnige maanden februari en mei.

De zonuren in deze maanden liggen fors boven hun langjarige gemiddelde. Dat het eerste halfjaar een zonnig halfjaar was blijkt uit het aantal zonuren gemeten in De Bilt. In februari alleen al werd Nederland volgens Essent getrakteerd op 159 zonuren, terwijl het langjarig gemiddelde voor februari op 85 zonuren ligt. De maand mei is normaal gesproken goed voor zo’n 213 zonuren, maar dit jaar lag het aantal met 283 zonuren daar ver boven.

Over het eerste halfjaar genomen, steeg het aantal zonuren met een kleine 16 procent ten opzichte van het langjarig gemiddelde. Dit resulteert in 10 procent meer uren aan zoninstraling. De opbrengst lag hierdoor in het eerste halfjaar per saldo 13 procent hoger dan het langjarig gemiddelde (red. vorig jaar was de meeropbrengst in de eerste helft van 2017 zo'n 3 procent).

De berekening van Essent is gebaseerd op instralingsgegevens de Bilt 1985-2014 (KNMI). De referentie-installatie betreft een zonnepanelensysteem van 2,6 kilowattpiek, 88 procent efficiency en gesitueerd op het zuiden onder ideale omstandigheden.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Oranjedak zoekt:

PV engineer

Oranjedak zoekt een PV engineer/werkvoorbereider. Met vijf vestigingen binnen Nederland en ruim 40 jaar ervaring is Oranjedak is een van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche.
Fulltime • Zwijndrecht
IZEN zoekt:

Financieel-administratief ondersteuner (m/v)

IZEN is op zoek naar een financieel-administratief ondersteuner (m/v).
Fulltime • Wijchen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!