Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese importheffingen op Chinese zonnepanelen mogelijkerwijs alsnog verlengd met 1 jaar

Europese importheffingen op Chinese zonnepanelen mogelijkerwijs alsnog verlengd met 1 jaar

De importheffingen op Chinese zonnecellen en zonnepanelen die per 3 september 2018 beëindigd zouden worden, worden mogelijkerwijs alsnog met 1 jaar verlengd. Dit blijkt uit gegevens in handen van Solar Magazine.

De redactie beschikt over documenten, verkregen van een anonieme bron die in contact staat met de Europese Commissie, waaruit blijkt dat er 1 of meerdere bedrijven zijn die bezwaar hebben aangetekend tegen het stopzetten van de importheffingen per 3 september 2018.

De Europese Unie (EU) maakte half maart bekend dat het de importheffingen op kristallijn silicium zonnecellen en zonnepanelen die afkomstig zijn uit China per 3 september 2018 wil laten vervallen. Tot 3 juni kon er eventueel bezwaar aangetekend worden tegen dit voornemen.

Uit de documenten in handen van de redactie blijkt dat er naar alle waarschijnlijkheid bezwaar is aangetekend. De Europese Commissie zou een zogenaamd ‘Expiry Review’-verzoek hebben ontvangen. Voor 3 september 2018 zal de Europese Commissie besluiten of zij een Expiry Review gaan initiëren. Als men daadwerkelijk een dergelijk onderzoek opent, blijven de importheffingen minimaal een jaar langer van start, oftewel ten minste tot 3 september 2019.

Het nieuws komt in een week waarin ook de Amerikaanse president zijn importheffingen op Chinese pv-producten opvoert. Waar Trump eerder al alle buitenlandse zonnepanelen belastte met een importheffingen, wordt deze voor Chinese zonnecellen en zonnepanelen met nog eens 25 procent verhoogd.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!