logo
wvhj2023
hero-image
19 juni 2018

Europese importheffingen op Chinese zonnepanelen mogelijkerwijs alsnog verlengd met 1 jaar

De importheffingen op Chinese zonnecellen en zonnepanelen die per 3 september 2018 beëindigd zouden worden, worden mogelijkerwijs alsnog met 1 jaar verlengd. Dit blijkt uit gegevens in handen van Solar Magazine.

De redactie beschikt over documenten, verkregen van een anonieme bron die in contact staat met de Europese Commissie, waaruit blijkt dat er 1 of meerdere bedrijven zijn die bezwaar hebben aangetekend tegen het stopzetten van de importheffingen per 3 september 2018.

De Europese Unie (EU) maakte half maart bekend dat het de importheffingen op kristallijn silicium zonnecellen en zonnepanelen die afkomstig zijn uit China per 3 september 2018 wil laten vervallen. Tot 3 juni kon er eventueel bezwaar aangetekend worden tegen dit voornemen.

Uit de documenten in handen van de redactie blijkt dat er naar alle waarschijnlijkheid bezwaar is aangetekend. De Europese Commissie zou een zogenaamd ‘Expiry Review’-verzoek hebben ontvangen. Voor 3 september 2018 zal de Europese Commissie besluiten of zij een Expiry Review gaan initiëren. Als men daadwerkelijk een dergelijk onderzoek opent, blijven de importheffingen minimaal een jaar langer van start, oftewel ten minste tot 3 september 2019.

Het nieuws komt in een week waarin ook de Amerikaanse president zijn importheffingen op Chinese pv-producten opvoert. Waar Trump eerder al alle buitenlandse zonnepanelen belastte met een importheffingen, wordt deze voor Chinese zonnecellen en zonnepanelen met nog eens 25 procent verhoogd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten