Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Raad van Advies gaat onderzoek doen naar handel en wandel van Powerfield
(foto: Powerfield)

Raad van Advies gaat onderzoek doen naar handel en wandel van Powerfield

Harm Post, voorzitter van de Raad van Advies van Powerfield, heeft laten weten dat hij als voorzitter opdracht wil geven voor een onafhankelijk onderzoek naar de handel en wandel van Powerfield.

Powerfield zit spreekwoordelijk in de hoek waar de kloppen vallen. Waar het bedrijf vorige week al moest melden dat het een streep zet door de plannen voor een eigen zonnepanelenfabriek in Appingedam, maakte het NRC Handelsblad afgelopen weekend in een uitgebreide reportage melding van omstreden grondhandel door Powerfield. De kwestie heeft inmiddels tot Kamervragen geleid.

Inmiddels heeft de Raad van Advies, in de persoon van Harm Post, officieel gereageerd op alle ophef. Naast Harm Post, oud-directeur van Groningen Seaports, zijn dat Henk Bleker en Ad van Wijk. Bleker was staatssecretaris voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Van Wijk is vooral bekend van zijn functie als Professor Future Energy Systems aan de TU Delft.

Post stelt in een schriftelijke verklaring tegenover Solar Magazine het volgende weten: ‘Als Raad van Advies hebben wij met de directie afgesproken dat zij op korte termijn met een plan komen tot herstel van het vertrouwen in het bedrijf. Onderdeel van dat Plan van Aanpak is een onafhankelijk oordeel over de gehanteerde financieringsmethodiek en het vergroten van de transparantie van transacties ten aanzien van het verkrijgen van gronden ten behoeve van het realiseren van zonneparken.’

Post betreurt verder de ophef en beseft dat het een en ander niet goed is voor het imago van Powerfield en mogelijkerwijs ook afstraalt op de sector als geheel.

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Support Engineer

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
Libra Energy zoekt:

Sales Support Medewerker

Libra Energy zoekt een Sales Support Medewerker
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!