Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaamse parlementariër dient wetsvoorstel in voor zonnepanelen op 150.000 huurwoningen
(foto: N-VA)

Vlaamse parlementariër dient wetsvoorstel in voor zonnepanelen op 150.000 huurwoningen

Het Vlaams Parlementslid Björn Anseeuw van de N-VA heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee het mogelijk wordt om in Vlaanderen ook op de 150.000 huurwoningen zonnepanelen te leggen.

De sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s, red. woningcorporaties) stelden afgelopen januari al dat het mogelijk is om in één jaar tijd 20.000 woningen uit te rusten met zonnepanelen. Daarvoor is volgens de woningcorporaties wel een wetswijziging nodig en die is nu op handen.

Anseeuw heeft met steun van coalitiepartners CD&V en Open Vld een voorstel ingediend waardoor de huisvestingsmaatschappijen de kosten van zonnepanelen over een langere periode, bijvoorbeeld een periode van 25 jaar, mogen doorberekenen aan hun huurders. De huurders betaalt hiervoor nooit meer dan de zonnepanelen opbrengen. Het wetsvoorstel van Anseeuw wordt naar verwachting binnen een week goedgekeurd.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Solar AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Brabant
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!