Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China en Europa eisen compensatie voor Amerikaanse importheffingen voor zonnepanelen
(foto: Stock)

China en Europa eisen compensatie voor Amerikaanse importheffingen voor zonnepanelen

Zowel de Europese Unie als China hebben bij de Verenigde Staten, op basis van de regelgeving van wereldhandelsorganisatie WTO, een gesprek aangevraagd voor compensatie voor de importheffingen op zonnepanelen.

De Europese Unie en China hebben Amerika verzocht om per direct de besprekingen te open over compensatie voor de sterke stijging van Amerikaanse importtarieven die opgelegd aan geïmporteerde zonnepanelen en wasmachines. China zegt dat het zijn recht als grote exporteur opeist om compensatie te eisen, en gelooft dat de maatregelen van Amerika tal van WTO-regels breken. Volgens de Europese Unie wordft vooral Duitsland als exporteur getroffen.

De Amerikaanse president heeft in januari voor een periode van 4 jaar de invoering van een importheffing van 30 procent voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen aangekondigd. De heffingen bedragen 30 procent tot februari 2019, 25 procent tot februari 2020, 20 procent tot februari 2021 en 15 procent tot februari 2022. 

Zuid-Korea heeft tegen Trumps besluit eerder al een officiële klacht ingediend bij de wereldhandelsorganisatie WTO.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Ede
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Construction Manager

Fulltime (40 uur) - 2900
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!