Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE-regeling: 5,7 miljoen euro subsidie in september voor zonneboilers en warmtepompen
(foto: HRsolar)

ISDE-regeling: 5,7 miljoen euro subsidie in september voor zonneboilers en warmtepompen

In de maand september is er binnen de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor 5,7 miljoen euro subsidie aangevraagd.

Op Prinsjesdag heeft het kabinet bevestigd 160 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de ISDE-regeling tot en met 2020. Via de regeling kunnen bedrijven en particulieren subsidie krijgen voor zonneboilers.

In juni werd er nog voor een recordbedrag van 11,9 miljoen euro subsidie aangevraagd. In totaal is er nu tot en met 30 september voor 2017 een budgetclaim van 52,2 miljoen euro. Voor dit bedrag zijn 16.454 aanvragen binnengekomen. Het gaat om 14.623 particuliere aanvragen voor evenzoveel apparaten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontving verder tot nu toe 1.831 zakelijke aanvragen voor 10.579 apparaten.

Zonneboilers houden bij dit alles de derde plek vast als het om populariteit gaat. Bij particulieren zijn warmtepompen nog altijd veruit het populairst en bij zakelijke aanvragers ook. In beide doelgroepen zorgen ze voor meer dan 60 procent van de aanvragen.

In 2017 zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

1ᵉ Elektromonteur

Zonneplan zoekt een 1ᵉ Elektromonteur
Fulltime • Nederland
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!