Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Interesse ISDE-subsidie houdt aan, 22 procent budget geclaimd
(foto: Sidenso)

Interesse ISDE-subsidie houdt aan, 22 procent budget geclaimd

In het eerste kwartaal van 2017 is ruim 22 procent van het budget van de ISDE-subsidieregeling voor onder meer zonneboilers en warmtepompen geclaimd. Zonneboilers nemen nog altijd de derde de plaats in.

In de maand februari werd er via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor 4,9 miljoen euro subsidie geclaimd. Dat was een lichte daling ten opzichte van de 5,5 miljoen euro uit januari 2017. In maart is het volume van de aanvragen gestegen naar 5,1 miljoen euro.

Zonneboilers houden bij dit alles de derde plek vast als het om populariteit gaat. Bij particulieren zijn warmtepompen het populairst en bij zakelijke aanvragers ook. In totaal is er door 5.189 particulieren voor evenveel apparaten subsidie aangevraagd. Zakelijk werden 661 aanvragen ingediend voor 3.073 apparaten.

De verwachtingen voor de ISDE-regeling voor het kalenderjaar 2017 zijn voor de komende maanden hooggespannen. Te meer omdat binnen de regeling de subsidiebedragen die aan zonneboilers toegekend worden per 1 januari 2017 tot 50 procent verhoogd zijn.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Zelfstroom zoekt:

Elektricien (20 x)

Zelfstroom zoekt een Elektricien (20 x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!