Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Interesse ISDE-subsidie houdt aan, 22 procent budget geclaimd
(foto: Sidenso)

Interesse ISDE-subsidie houdt aan, 22 procent budget geclaimd

In het eerste kwartaal van 2017 is ruim 22 procent van het budget van de ISDE-subsidieregeling voor onder meer zonneboilers en warmtepompen geclaimd. Zonneboilers nemen nog altijd de derde de plaats in.

In de maand februari werd er via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor 4,9 miljoen euro subsidie geclaimd. Dat was een lichte daling ten opzichte van de 5,5 miljoen euro uit januari 2017. In maart is het volume van de aanvragen gestegen naar 5,1 miljoen euro.

Zonneboilers houden bij dit alles de derde plek vast als het om populariteit gaat. Bij particulieren zijn warmtepompen het populairst en bij zakelijke aanvragers ook. In totaal is er door 5.189 particulieren voor evenveel apparaten subsidie aangevraagd. Zakelijk werden 661 aanvragen ingediend voor 3.073 apparaten.

De verwachtingen voor de ISDE-regeling voor het kalenderjaar 2017 zijn voor de komende maanden hooggespannen. Te meer omdat binnen de regeling de subsidiebedragen die aan zonneboilers toegekend worden per 1 januari 2017 tot 50 procent verhoogd zijn.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Sales Manager C&I

SolarEdge is searching for a Sales Manager C&I
Fulltime • Nederland
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!