Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
4,9 miljoen euro subsidieaanvragen voor zonneboilers en warmtepompen in februari
(foto: HRsolar)

4,9 miljoen euro subsidieaanvragen voor zonneboilers en warmtepompen in februari

In de maand februari is er via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor 4,9 miljoen euro subsidie geclaimd. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 5,5 miljoen euro uit januari 2017.

De verwachtingen voor de ISDE-regeling voor het kalenderjaar 2017 zijn voor de komende maanden hooggespannen. Te meer omdat binnen de regeling de subsidiebedragen die aan zonneboilers toegekend worden per 1 januari 2017 tot 50 procent verhoogd zijn.

Tot op heden zijn er 3.998 aanvragen binnengekomen, goed voor het bedrag van 10,4 miljoen euro. Het gaat daarbij om 446 zakelijke en 3.552 particuliere aanvragen. Dat is weer goed voor respectievelijk 2.124 en 3.552 apparaten. Bij de particuliere aanvragen nemen zonneboilers net als bij de zakelijke aanvragen nog altijd de derde plek in en moeten zij warmtepompen ver voor zich dulden. Bij zakelijke aanvragen wordt in ruim de helft van de gevallen een aanvraag gedaan voor een warmtepomp en bij particulieren in net iets minder dan de helft van de gevallen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Project Ontwikkelaar PV/Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Solarcentury Nederland zoekt:

Head of Operations - NL

32-40 uur - Den Bosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!