Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Magere maand voor duurzame (zonne)warmte en ISDE-regeling
(foto: Sidenso)

Magere maand voor duurzame (zonne)warmte en ISDE-regeling

In de maand juli is er binnen de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor maar 3,7 miljoen euro subsidie aangevraagd. Daarmee is het de slechtste maand van 2017 tot nu toe.

In juni werd er nog voor een recordbedrag van 11,9 miljoen euro subsidie aangevraagd. In totaal is er nu tot en met 31 juli voor 2017 een budgetclaim van 43,5 miljoen euro. Voor dit bedrag zijn 13.459 aanvragen binnengekomen. Het gaat om 11.954 particuliere aanvragen voor evenzoveel apparaten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontving verder tot nu toe 1.505 zakelijke aanvragen voor 9.048 apparaten.

Zonneboilers houden bij dit alles de derde plek vast als het om populariteit gaat. Bij particulieren zijn warmtepompen nog altijd veruit het populairst en bij zakelijke aanvragers ook. In beide doelgroepen zorgen ze voor meer dan 60 procent van de aanvragen.

In 2017 zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Overigens werd eerder al bekend dat er in 2017 20 miljoen euro extra beschikbaar komt voor de ISDE-regeling. Daardoor is er 90 in plaats van 70 miljoen euro beschikbaar voor het lopende kalenderjaar.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!