Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Magere maand voor duurzame (zonne)warmte en ISDE-regeling
(foto: Sidenso)

Magere maand voor duurzame (zonne)warmte en ISDE-regeling

In de maand juli is er binnen de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor maar 3,7 miljoen euro subsidie aangevraagd. Daarmee is het de slechtste maand van 2017 tot nu toe.

In juni werd er nog voor een recordbedrag van 11,9 miljoen euro subsidie aangevraagd. In totaal is er nu tot en met 31 juli voor 2017 een budgetclaim van 43,5 miljoen euro. Voor dit bedrag zijn 13.459 aanvragen binnengekomen. Het gaat om 11.954 particuliere aanvragen voor evenzoveel apparaten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontving verder tot nu toe 1.505 zakelijke aanvragen voor 9.048 apparaten.

Zonneboilers houden bij dit alles de derde plek vast als het om populariteit gaat. Bij particulieren zijn warmtepompen nog altijd veruit het populairst en bij zakelijke aanvragers ook. In beide doelgroepen zorgen ze voor meer dan 60 procent van de aanvragen.

In 2017 zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Overigens werd eerder al bekend dat er in 2017 20 miljoen euro extra beschikbaar komt voor de ISDE-regeling. Daardoor is er 90 in plaats van 70 miljoen euro beschikbaar voor het lopende kalenderjaar.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!