Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Start-up Lightyear: ‘Eind 2017 eerste 50 solar auto’s verkocht hebben’
(foto: Lightyear)

Start-up Lightyear: ‘Eind 2017 eerste 50 solar auto’s verkocht hebben’

In 2019 hoopt de Eindhovense start-up Lightyear de internationale automotive industrie op zijn grondvesten te laten schudden. In dat jaar moeten de eerste 20 exemplaren van de Lightyear One uitgeleverd worden.

De volledig elektrische 4-persoonsauto die enkel op zonne-energie rijdt, met een actieradius van 400 of 800 kilometer afhankelijk van het gekozen batterijpakket. ‘Tot en met eind 2018  verwachten we al 200 exemplaren te verkopen’, stelt Tessie Hartjes van Lightyear.

Momenteel laat Lightyear overigens 2 nieuwheidsonderzoeken uitvoeren om vast te stellen voor welke onderdelen patent aangevraagd kan worden. ‘Onze kennisvoorsprong zit onder meer in het integreren en optimaliseren van een gekromd zonnedak. Bovendien denken wij na over een modulair batterijpakket zoals de elektrische motor van het studententeam STORM Eindhoven dat ook heeft.’

Lees het volledige interview met Lightyear hier online in de september 2017-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2017

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: TULiPPS Solar start zonnepanelenproductie in Waalwijk op Energyra wil zonnepanelenfabriek in Zaandam: ‘Kans dat het faalt minder dan 5 procent’ Designbureaus nemen...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

GPC Europe zoekt een commercieel medewerker binnendienst.
Fulltime • Tielt (B)
SolarEdge zoekt:

Technical Service Engineer - Tier 1

SolarEdge Technologies is op zoek naar een Technical Service Engineer - Tier 1
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!