Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Opnieuw magere maand voor zonnewarmte en ISDE-regeling
(foto: SIdenso)

Opnieuw magere maand voor zonnewarmte en ISDE-regeling

In de maand augustus is er binnen de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor slechts 3 miljoen euro subsidie aangevraagd. Daarmee is het de slechtste maand van 2017 tot nu toe.

In juni werd er nog voor een recordbedrag van 11,9 miljoen euro subsidie aangevraagd. In totaal is er nu tot en met 31 augustus voor 2017 een budgetclaim van 46,5 miljoen euro. Voor dit bedrag zijn 14.670 aanvragen binnengekomen. Het gaat om 13.035 particuliere aanvragen voor evenzoveel apparaten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontving verder tot nu toe 1.635 zakelijke aanvragen voor 9.499 apparaten.

Zonneboilers houden bij dit alles de derde plek vast als het om populariteit gaat. Bij particulieren zijn warmtepompen nog altijd veruit het populairst en bij zakelijke aanvragers ook. In beide doelgroepen zorgen ze voor meer dan 60 procent van de aanvragen.

In 2017 zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Overigens werd eerder al bekend dat er in 2017 20 miljoen euro extra beschikbaar komt voor de ISDE-regeling. Daardoor is er 90 in plaats van 70 miljoen euro beschikbaar voor het lopende kalenderjaar.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Installateur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Installateur
Fulltime • Alblasserdam
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!