Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Exacte verhoging subsidie zonneboilers bekend: tot 50 procent meer subsidie
(foto: HRsolar)

Exacte verhoging subsidie zonneboilers bekend: tot 50 procent meer subsidie

De exacte subsidiebedragen van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) zijn bekend. De subsidiebedragen die binnen de regeling aan zonneboilers toegekend worden, zijn tot 50 procent verhoogd.

Minister Kamp kondigde afgelopen week al aan binnen ISDE-regeling de subsidie die zonneboilers krijgen te gaan verhogen. De ISDE-subsidie is beschikbaar voor particulieren en bedrijven. Voor kleine hernieuwbare warmteopties zoals zonneboilers wordt door de minister opnieuw de regeleling opengesteld met een budget van 70 miljoen euro. In de lopende Jaargang van deze regeling is er tot en met 31 oktober 2016 voor 29,5 miljoen euro subsidie aangevraagd. Daarmee is 42,5 procent van de 70 miljoen euro budget geclaimd.

Branchevereniging Holland Solar laat weten dat in 2016 is gebleken dat de aanmoedigingspremie die de ISDE beoogt, op dit moment niet voor alle technieken binnen de regeling ongeveer gelijk is en voldoende stimuleringseffect heeft. ‘Wij hebben nadrukkelijk gepleit voor een verhoging voor de subsidie op zonneboilers om zo een gelijkwaardige subsidie te geven wat betreft de duurzame warmte opbrengsten in vergelijking met de andere duurzame technieken.’

Voor installaties kleiner dan 10 vierkante meter bedraagt het subsidiebedrag per 1 januari 2017 0,75 euro per kilowattuur (red. dit was in 2016 0,50 euro per kilowattuur). Voor de installaties met een collectoroppervlakte (apertuur) van 10 tot en met 200 vierkante meter bedraagt het nieuwe subsidiebedrag 0,30 euro per kilowattuur (red. dit was 0,25 euro per kilowattuur).

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor zonneboilers tot 10 vierkante meter hangt deze af van de jaaropbrengst en ligt deze tussen de 500 en 1.800 euro. Voor systemen groter dan 10 vierkante meter is de subsidie ongeveer 190 euro per vierkante meter apertuuroppervlakte.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
TechniQ Energy | Maatwerk in duurzame energie + TradiQ BV | Groothandel in duurzame warmte zoekt:

Ervaren sales professional B2B en B2C midden Nederland

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
kWh People zoekt:

Senior adviseur ontwikkeling duurzame energieprojecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!