Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europees Hof van Justitie: ‘Importheffingen op Chinese zonnepanelen zijn rechtsgeldig’
(foto: CVRIA)

Europees Hof van Justitie: ‘Importheffingen op Chinese zonnepanelen zijn rechtsgeldig’

De importheffingen op Chinese zonnepanelen zijn rechtsgeldig. Dat is de uitspraak van het Europese Hof van Justitie in een door 26 Chinese pv-fabrikanten aangespannen rechtszaak.

De 26 bedrijven waren van mening dat de importheffingen die al sinds 2013 van kracht zijn nietig verklaard zouden moeten worden omdat ze niet rechtsgeldig zouden zijn. Daar heeft het Europese Hof nu een stokje voor gestoken.

De rechtbank heeft alle aantijgingen van de Chinese bedrijven verworpen. De rechters zijn onder meer van mening dat de importheffingen niet buitensporig hoog zijn en zonnecellen en zonnepanelen als een en hetzelfde producten mogen aangemerkt worden. De Chinese bedrijven kunnen nog bezwaar aantekenen tegen de uitspraak, te weten binnen nu en 2 maanden.

Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, meldde begin februari nog dat de Europese Commissie voornemens is de importheffingen op Chinese zonnepanelen niet met 24 maar met 18 maanden te verlengen. Daarbij zullen de importheffingen volgens Timmermans geleidelijk uitgefaseerd worden. Eind januari werd tijdens een bijeenkomst van de handelsexperts van de EU-lidstaten door de afgevaardigden al tegen het voorstel van de Europese Commissie gestemd om de importheffingen op Chinese zonnepanelen met 24 maanden te verlengen. Half december was namelijk het voornemen van de Europese Unie uitgelekt om de importheffingen met 2 jaar te verlengen. Toen werd ook duidelijk dat de minimumimportprijs van zonnepanelen vermoedelijk omlaag zou gaan naar 0,46 eurocent per wattpiek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
PVO International zoekt:

Medewerker Backoffice

PVO International zoekt een medewerker Backoffice
Fulltime • Rosmalen
Zonneplan zoekt:

Dakspecialist

Zonneplan zoekt een Dakspecialist.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!